Fotografie

Op HKU Oudenoord vind je de werkplaats voor fotografie. Studenten van alle richtingen kunnen hier experimenteren met foto- en filmtechnieken. Je kunt je opnames er ook ontwikkelen of digitaliseren.

Over de fotostudio’s

In de fotostudio’s van HKU kun je experimenteren met product- en portretfotografie. Ligt je interesse meer bij film? Geen probleem! Je kunt er namelijk ook filmopnames maken.

De fotostudio’s

In de fotostudio’s van HKU creëer je je eigen fotografische wereld. Je kunt er experimenteren met portret- en productfotografie. En ook met filmopnames. Er zijn vier studio’s: een grote studio, een kleine studioruimte, en twee studio’s met een brede achtergrond.

Goed materiaal vinden we belangrijk. In de fotostudio’s zijn professionele lampen en achtergronddoeken aanwezig. Bij de Uitleen op Oudenoord kun je camera’s, statieven en andere benodigdheden lenen.

DOKA

Wil je experimenteren met analoge film of fotografie? In de Donkere Kamer (DOKA) van HKU kun je zelf je negatieven of foto’s ontwikkelen.

Over de DOKA

Vind je het leuk om met analoge film of fotografie te experimenten? Dan heb je een donkere kamer nodig om zelf negatieven en foto’s te ontwikkelen. Dit is een lichtdichte ruimte waar je met lichtgevoelige materialen kunt werken. Je kunt er fotografische zwart-witfilms ontwikkelen. En ook zwart-witfoto’s afdrukken. Er zijn ook andere vormen van ontwikkelen en afdrukken mogelijk. Denk aan fotogrammen en pinhole-opnamen.

Scanruimte

In de scanruimtes van HKU kun je je foto- en filmopnames scannen of digitaliseren.

Over de scanruimte

In de scanruimte staan scanners waarmee je ‘opzichtmaterialen’ kunt digitaliseren. Denk aan tekeningen, tijdschriften en stoffen. Met andere scanners kun je filmmateriaal scannen/digitaliseren. Er staan verschillende beeldschermen in de ruimte. Hiermee kun je de fotobeelden controleren op kleur en dekking. Zo weet je zeker dat de scans van goede kwaliteit zijn.