Blackbox

Wil je experimenteren met diverse technologieën en state-of-the art apparatuur en technologie in relatie tot kunst, creativiteit en performance? Stap binnen in een Blackbox van HKU!

Wat is een Blackbox?

Een Blackbox is een verduisterbare werkplaats voor creatieve technologie en performatieve media. Je vindt er een grote verscheidenheid aan faciliteiten, kennis en tools om snel de stap te zetten van creatief concept naar uitvoerbaar experiment. Je gebruik sensoren, data, licht, geluid en projectie als medium voor realtime interactieve mixed media projecten.

Waar vind ik een Blackbox?

Er zijn Blackboxen beschikbaar op HKU-locaties Oudenoord, IBB-laan, Janskerkhof en de Pastoe Fabriek, met ieder hun specifieke faciliteiten in kennis en materiaal. Wil je gebruik maken van een Blackbox op een andere locatie? Geen probleem! HKU-studenten kunnen in de Blackbox van elke locatie terecht.

Wat zijn de mogelijkheden in een Blackbox?

In de Blackbox kun je experimenteren, onderzoeken, ontwerpen en maken. Je mag aan de slag met innovatieve technologieën, denk bijvoorbeeld aan virtual reality, motion capture-technologie, projection mapping, greenscreen video-opnames met gecontroleerd licht, spatial audio, interactie met sensoren en theaterbelichting. Hier test en onderzoek je de interactie tussen jouw werk en de bezoeker.

Wat kan ik doen in een Blackbox?

In de Blackbox is ruimte voor zowel individueel onderzoek of experiment, seminars als curriculumgebonden (groeps)activiteiten. Ook zijn er mogelijkheden om na een introductie zonder begeleiding te werken. De medewerkers van Blackbox staan altijd voor je klaar als je vragen hebt over de mogelijkheden, of gewoon om even te sparren over je project.