Boek en Typografie

Deze werkplaats specialiseert zich in typografisch ontwerp en experiment. Daarnaast onderzoeken we alle aspecten van het boek.

Wat is de Boek en Typografie werkplaats?

De Boek en Typografie werkplaats specialiseert zich in het typografisch onderzoek en experiment, gebruikmakend van Letterpress tot Indesign. Ook is dit de werkplaats met expertise op het gebied van boekontwerp en bindtechnieken. We onderzoeken hierbij alle aspecten en eigenschappen van het boek.

De werkplaats beschikt over meerdere drukpersen en een uitgebreide collectie aan houten en loden letters. Ook heeft de werkplaats een lasersnijder om eigen typografische ontwerp te snijden of graveren en vervolgens af te drukken. Zo maken we de cross-over tussen ambacht en nieuwe technologie.

Waar vind je de Boek en Typografie werkplaats?

De werkplaats vind je op locatie Oudenoord (lok. 0.49). Naast ons is de Print workshop gevestigd. Wanneer je een publicatie wilt maken (printen en binden) is het raadzaam om eerst langs te komen en in beide werkplaatsen advies in te winnen. Zo krijg je inzicht in wat er mogelijk is en hoe je het best te werk gaat.

Wat zijn de mogelijkheden in de Boek en Typografie werkplaats?

In de werkplaats vind je verschillende -tools- om je publicatie mee te bewerken en/of af te werken. Je kunt hier rillen, boren, nieten, naaien, stansen en schoonsnijden.

Daarnaast beschikken we over vier drukpersen en diverse loden en houten letterverzamelingen. Voor het vervaardigen van een eigen typografisch ontwerp of een papier experiment voor je publicatie kun je ook gebruik maken van de lasersnijder.

Wat kan ik doen in de Boek en Typografie werkplaats?

In de Boek en Typografie werkplaats kun je experimenteren, onderzoeken, inspireren, leren en ontdekken. Heb je een typografische opdracht of wil je vrij experimenteren met letters en tekst, gebruik in de werkplaats diverse technieken om je kennis en vaardigheden te vergroten. Wil je een boek maken of heb je de opdracht voor een almanak, fotoboek of zine, onderzoek welke bindwijze het best aansluit bij je concept en/of inhoud.

Ons team staat altijd voor je klaar als je vragen hebt over de mogelijkheden, of om te sparren over je project.