PRINT workshop

Deze werkplaats biedt alle expertise die nodig is voor het printen van publicaties, edities en unieke kunstwerken. Het is als een snoepwinkel waar kan worden geproefd van een grote variatie aan materialen en technieken.

Wat is de PRINT workshop?

Dit is dé werkplaats binnen HKU waar je terecht kunt voor zeer hoogwaardige prints. Naast de verscheidenheid aan superieure print technieken en aanverwanten kun je hier komen spelen en experimenteren met meer dan 100 materiaalsoorten.

Waar vind ik de PRINT workshop?

Deze vind je op de locatie Oudenoord. Daarnaast zijn op de HKU-locaties IBB-laan (Mediatheek) en de Pastoe Fabriek (Lab Pastoe) ook verschillende print mogelijkheden. Buiten deze werkplaatsen om, heeft elke HKU vestiging de mogelijkheid om gebruik te maken van de algemene, simpele printers (‘multifunctionals’), die verspreid staan door alle panden.

Wat zijn de mogelijkheden in de PRINT workshop?

Je kan hier laser printen, inkjet printen, flatbed printen, wit en transparant printen, goud en zilver folie aanbrengen en tot slot je prints (bij)snijden. Qua materialen kan je denken aan een prachtige collectie aan papiersoorten, van wit tot gekleurd en zwart, dun tot zwaar, glad tot getextureerd, verschillende gerecyclede papier soorten (van bijvoorbeeld; wol, jeans of landbouw afval), water en vet afstotend materiaal, verschillende sticker soorten, niet scheurbaar materiaal, magnetisch materiaal, herplakbaar materiaal, verschillende soorten transparant materiaal, materialen met een andere voor- dan achterkant. Daarnaast is het mogelijk om zelf van alles mee te nemen om te beprinten, denk hierbij aan hout, glas, steen, tegels, objecten en meer.

Wat kan ik doen in de PRINT workshop?

In de PRINT workshop kom je om te experimenteren, spelen, onderzoeken, ontwerpen en maken. Waarbij het belang en de invloed van de drager op jouw beeld, het combineren van materialen, het verder verwerken van je print en alle bijbehorende mogelijkheden en onmogelijkheden een belangrijke rol spelen. Dingen die hier veel worden vervaardigd zijn: publicaties, ansicht- en visite kaartjes, stickers, verpakkingen, posters, foto’s, illustraties, behang, grafische uitingen, renders en meer. De medewerkers van de PRINT workshop staan altijd voor je klaar als je vragen hebt over de mogelijkheden, of gewoon om even te sparren over je project.