Mediatheken en Bibliotheken

HKU telt vier bibliotheken en mediatheken met elk een eigen collectie. Zo vind je in de bibliotheek op Janskerkhof alles over theater. En kun je in de mediatheken op zoek naar beeldmateriaal. Het zijn niet alleen plekken om te zoeken, je kunt er natuurlijk ook werken.

Over de Mediatheken en Bibliotheken

Als student aan HKU kun je gebruikmaken van maar liefst vier Bibliotheken/Mediatheken. Je kunt er in alle rust werken of een computer gebruiken, maar ook allerlei materialen lenen. Van boeken tot bladmuziek, en van cd’s tot tijdschriften.

Let wel goed op naar welke bibliotheek je gaat. Iedere locatie heeft namelijk een specifieke collectie die past bij de opleidingen van die locatie. Zo vind je in de Bibliotheek op het Janskerkhof stapels toneelteksten en scripties van HKU Theater. En kun je in de Bibliotheek van het Conservatorium van alles lenen wat met muziek te maken heeft. Onder andere bladmuziek, cd’s en dvd’s.

Op zoek naar dat ene boek

Het kan best ingewikkeld zijn om in een kast vol boeken de juiste plek te vinden. Onze medewerkers helpen je graag met het zoeken naar de juiste materialen.

Universiteitsbibliotheken

HKU werkt samen met de Universiteit Utrecht. Vind je bij ons niet wat je zoekt? Dan is het mogelijk dat de Universiteitsbibliotheek (UBU) een boek bijvoorbeeld wel heeft. Als student aan HKU kun je gratis gebruikmaken van de faciliteiten van de UBU.

Heb je dat ene boek daarna nog niet te pakken? Dan kun je naar de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag. Dit is de Nationale Bibliotheek van Nederland.