Houtwerkplaats

In de houtwerkplaatsen kun je losgaan met houtbewerking. Van hout zagen en draaien tot hout schaven, boren en frezen. Dit is allemaal mogelijk!

Over de Houtwerkplaats

Verschillende locaties

HKU heeft drie houtwerkplaatsen: op locatie IBB-laan, Oudenoord en Pastoe Fabriek. De verschillende gereedschappen bieden je vele mogelijkheden om hout te bewerken. Onze medewerkers geven je graag tips over hoe je jouw project of werkstuk het best kunt uitvoeren en waar je de benodigde materialen kunt kopen.

  • De houtwerkplaats aan de IBB-laan zijn alle houtmachines aanwezig die je nodig hebt om iets te maken. Eerstejaars Product Design maakten hier bijvoorbeeld een kinderfiets van hout. Onze medewerkers zijn vaak zelf in de werkplaats aan het werk. Ze laten je graag materialen zien die je nog niet kent.

  • Bij de houtwerkplaats aan de Oudenoord kun je terecht om te werken aan jouw project. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Weet je nog niet precies hoe je je project vorm wilt geven? Of weet je nog niet precies hoe je het moet aanpakken? We denken graag met je mee.

  • In de werkplaats in de Pastoe Fabriek kun je hout zagen, draaien, schaven, boren en frezen. Het is niet erg als je dat nog nooit hebt gedaan, onze medewerkers helpen je graag. Naast de houtwerkplaats is ook een metaalwerkplaats. Zo kun je zelf combinaties bedenken en met verschillende materialen tegelijk werken.

Impressie