Effectual Entrepreneurship De cursus
Cursus
Effectual Entrepreneurship
Vorm
Deeltijd
Type
Cursus
E-mail
sz@hku.nl

Klaar om jouw ondernemersvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Duik dan in de wereld van ‘effectuation’ – een vernieuwende aanpak om jouw artistieke en creatieve ideeën om te zetten in actie.

Context en Achtergrond

De term ‘effectual entrepreneurship’ of ‘effectuation’ bedacht door professor Sarasvathy (2001), onderscheidt zich als ondernemingsplanning van de meer traditionele modellen. In plaats van een vast doel te stellen en op zoek te gaan naar de optimale middelen, draait het hier om het ontdekken van haalbare doelen met de middelen die je al hebt. Als creatieve ondernemer gaat het om het inzetten van jouw vaardigheden, het leggen van verbindingen met anderen en het benutten van kansen binnen jouw netwerk. Een aanpak die beter aansluit bij het proces van artistiek en creatief ondernemen.

Wat leer je?

Aan het eind van deze workshop:
  • Denk je als een creatieve pionier en herken je kansen voor duurzame groei binnen jouw creatieve organisatie.
  • Weet je hoe je culturele, sociale en economische waarde omzet in een businessmodel die verschillende belanghebbenden aanspreekt.
  • Kan je de theoretische beginselen van ‘Effectuation’ toepassen en uitleggen.
  • Weet je welke ondernemerschapscompetenties er zijn en kan je voor jezelf bepalen in welke mate je over deze competenties beschikt.
  • Begrijp je hoe jouw individuele ondernemerschapsvaardigheden kunnen bijdragen aan het behalen van succes binnen jouw onderneming.

Ontmoet de trainer

Tjaard Horlings is een ervaren docent in Marketing, Financiën, Ondernemerschap en Design Research. Hij heeft een Bachelor BA van Nijenrode en een Master Arts Management van HKU. Met een hands-on mentaliteit, open-mind en een scherp inlevingsvermogen staat hij altijd klaar om te begeleiden en te reflecteren op verschillende abstractieniveaus. Naast sterk analytisch is hij ook sociaal bewogen en betrokken. Zijn creativiteit, inspiratie en vleugje humor maken elke workshop tot een boeiende reis. Kortom, een trainer die niet alleen je dingen bijbrengt, maar ook inspireert en verbindt op een unieke en betekenisvolle manier.

Programma

Het programma bestaat uit twee middagen, elk met een duur van drie uur.

Dag 1 >> De basis van effectual ondernemerschap
"Ondernemerschap betekent ideeën omzetten in actie. Het draait om creativiteit, innovatie, risico nemen, en het beheersen van projecten om doelen te bereiken" (EU 2015).

Deze dag draait om het ontdekken en benutten van kansen op basis van effectual ondernemerschap. We duiken in het 'Effectuation'-model en onderzoeken samen jouw aanwezige en te ontwikkelen effectuation kernkwaliteiten. Je gaat naar huis met een concreet plan om direct in de praktijk te brengen.

Dag 2 >> Delen en reflecteren
Tijdens deze tweede dag deel je je gerealiseerde (effectual) ondernemende opbrengsten met de rest van de groep en reflecteren we met elkaar op het doorgelopen proces.

Investering

Deze cursus kost slechts €150,- per persoon.
De workshop kan ook met een groep afgenomen worden, voor meer informatie neem contact op met sz@hku.nl.

Data

  • Dag 1 // dinsdag 28 mei // 13.30 -16.30 uur
  • Dag 2 // dinsdag 11 juni // 13.30 -16.30 uur

Aanmelden

Heb je interesse? Geef je dan op!

Meld je nu aan

Vragen?

Meer weten of nog iets onduidelijk? Stuur een maitlje naar sz@hku.nl

Smaakt dit naar meer?

Benieuwd naar het andere nieuwe aanbod van HKU? Bekijk dan ook de cursus Professioneel Zelportret (29 mei en 11 juni) en/of de cursus Denken Als Een Computer (28 of 30 mei).

--------
Deze cursus is mede mogelijk gemaakt door UtrechtCreativeCommunity