Master of Education in Arts (deeltijd)De studie
Opleiding:
Master of Education in Arts
Vorm:
Deeltijd
School:
Creative Transformation
Graad:
Master of Education in Arts
Duur:
2 jaar
ECTS:
60
Type:
Master
Taal:
Nederlands
CROHO-code:
49117

Welkom bij Master of Education in Arts

Learning & Development kan anders. Bijvoorbeeld flexibeler, speelser of interactiever. Bij de Master of Education in Arts zet je je creativiteit in om inspirerende en innovatieve didactische concepten te ontwikkelen. Concepten die passen bij je stakeholders, het doel en bij jou als professional. En die je direct kunt toepassen in je eigen professionele context. Denk aan een spel, tool of leerlijn. Om zover te komen denk je verder dan je eigen vakgebied of de traditionele onderwijs- en leervormen. Kies jouw eigen leerroute en ga in gesprek met professionals in andere werkgebieden. Zo vergroot je jouw netwerk én ben jij pionier op het gebied van educatieve vernieuwingen in en buiten het (kunst)onderwijs.

Master of Education in Arts in het kort

 • Een lerend netwerk voor onder andere ondernemers, managers, trainers, onderwijskundigen en docenten
 • Je gaat aan de slag met jouw eigen professionele ambitie en leervragen
 • Je leert vragen uit je eigen beroepspraktijk te onderzoeken en te vertalen naar nieuwe concepten
 • Je ontwikkelt je skills op het gebied van creatief ondernemerschap, onderwijs ontwerp en onderzoek
 • Wordt aangeboden als deeltijdmaster

Wanneer is Master of Education in Arts echt iets voor jou?

Je hebt een open mind-set en een helder doel voor ogen. Je weet dat learning & development, kennisoverdracht en coachen anders kan en moet, maar je weet alleen nog niet hoe. Daar wil je achter komen met theorie, onderzoek en praktijk. Alleen en samen met anderen. Is dit voor jou herkenbaar? Lees dan verder.

 

 • Je hebt minstens drie jaar werkervaring in het kunst, cultuur en/of educatie
 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding in bijvoorbeeld psychologie, kunst en economie, een kunstvak, geschiedenis of een pabo-diploma.
 • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen en je kennis direct kunnen toepassen in de praktijk
 • Je hebt een duidelijke professionele ambitie met concrete leervragen waarmee je aan de slag wilt
 • Je zet creativiteit graag in om te innoveren en pionieren

Waarom Master of Education of Arts bij HKU?

Alleen bij HKU staan creativiteit en learning & development, en vrije inrichting van de leerroute centraal in de Master of Education in Arts. Je vrijheid komt tot uiting in de inrichting van het studieprogramma. Je eigen ambities en leervragen op het gebied van learning en development zijn het uitgangspunt waarmee je aan de slag gaat om op het niveau van de mastergraad te komen. Dat niveau en de leeruitkomsten staan vast. De route ernaartoe bepaal je grotendeels zelf door de keuze van je modules. Door de combinatie van creativiteit, spel, onderzoek en ondernemerschap in interactie met anderen, bouw je zowel aan je eigen ontwikkeling, als aan die van de ander.

Studie in Cijfers

Weten hoe de Bachelor of Education in Arts scoort in vergelijking met andere opleidingen?

Ga naar Studie in Cijfers

Master of Education in Arts (deeltijd)Wat leer je
Master of Education in Arts (deeltijd)

Wat leer je bij ons?

Je ontwikkelt competenties in educatief ontwerpen, ontwerpend onderzoeken en creatief ondernemen. Daarnaast ontwikkel jij je persoonlijk omdat je zelf regie hebt en intensief reflecteert op de invulling van je studie.

Ontwerpend onderzoeken is een methode om complexe vraagstukken te kunnen onderzoeken en op te lossen. Denk aan vragen van overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen of centra voor de kunsten en kunstorganisaties. Samen met betrokken stakeholders definieer je de opgave. Daarna breng je de belanghebbenden met elkaar in contact en verken je meerdere mogelijke oplossingen met elkaar. Uiteindelijk maak je een oplossing concreet. Zo kom je tot een aanpak met oplossing die het beste werkt voor jouw opgave. Een oplossing waarin innovatie, learning & development en creativiteit samenkomen.
Master of Education in Arts (deeltijd)Wat maak je
Master of Education in Arts (deeltijd)

Wat maak je bij ons?

Tijdens de studie ga je educatief ontwerpen. Je ontwikkelt en test nieuwe oplossingen en toepassingen, die voortkomen uit vragen uit je eigen beroepspraktijk. Via ontwerponderzoek en projecten houd je je bezig met actuele thema’s zoals Ludodidactiek. Zo lever je een bijdrage aan educatieve vernieuwingen in en buiten het (kunst)onderwijs.

Aan het werk!

Je zet je vervolgstap in je carrière, op basis van de ambities of leervragen die je voor jezelf aan het begin van de studie formuleerde. Een vervolgstap in de breedte of juist de diepte in. Bij je huidige of een nieuwe werkgever. Ook kun je voor jezelf beginnen. Na afronding van de master heb je een internationaal erkende mastertitel Master of Education in Arts op zak. Je bent in staat om een vernieuwende educatieve bijdrage te leveren aan het onderwijs, de kunst- en cultuursector of andere domeinen.

Master of Education in Arts (deeltijd)Aanmelden en toelating
Master of Education in Arts (deeltijd)

Aanmelden en toelating

Is dit iets voor jou?

Meld je direct aan of bezoek een van onze meeloop- en/of voorlichtingsdagen. Gedurende het hele jaar zijn er verschillende mogelijkheden waarop we met elkaar kennis kunnen maken en we je vragen kunnen beantwoorden. Uiteraard kun je jezelf ook direct aanmelden voor de master of Education in Arts. Hieronder kun je verschillende data voor informatiebijeenkomsten, open en meeloopdagen vinden.

Wil je en petit comité kennismaken? Stuur dan een mail naar suzan.lutke@hku.nl, onze studieleider Suzan neemt vervolgens contact met je op om een afspraak in te plannen.

Aanmelddeadline

Aanmelden kan vanaf 1 oktober. Om verzekerd te zijn van een plek bij de toelating raden we
je aan om je voor 15 januari aan te melden.

Meld je aan!

Is er nog plek?

Bekijk op de algemene pagina Aanmelden en Toelating of je je nog kunt aanmelden.

Toelatingsdata

Er zijn verschillende toelatingsdata in de periode januari tot en met juli. Meld je je aan voor de studie? Dan word je ingedeeld op de eerstvolgende toelatingsdag. Je ontvangt de datum na aanmelding, samen met de deadline voor het aanleveren van je cv, digitaal portfolio en motivatie.

Beoordelingscriteria

Je hebt minimaal een hbo-bachelordiploma. Dit hoeft geen docentenopleiding te zijn, ook met een bachelor in bijvoorbeeld een kunstvak, geschiedenis, psychologie, techniek, CMV, kunst en economie, of pabo ben je welkom.
 • Je hebt een bachelordiploma
 • Je hebt aantoonbare relevante werkervaring, waarin je gewend bent in interactie en met creativiteit ondernemend aan de slag te zijn
 • Je hebt een professionele ambitie en duidelijke leervragen 

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Servicebalie Studentenzaken. Zij helpen je met vragen over (bijna) alles wat met studeren aan HKU te maken heeft.

Contact