Locatie IBB-laan

Locatie IBB-laan is het terrein van de schools HKU Design, HKU Games, en HKU Muziek en Technologie. Ook vind je er HKU X en de Innovatiestudio. Hier vind je alle technologieën en andere benodigdheden om je eigen creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Contact en openingstijden

Bezoekadres

Ina Boudier-Bakkerlaan 50
3582 VA Utrecht
Telefoon: 030-2091909

Openingstijden gebouw

maandag t/m donderdag 08.30 - 22.00 uur
vrijdag 08.30 - 17.30 uur
zat: 09.00 - 15.30 uur

LET OP: In weken waarin geen regulier onderwijs wordt gegeven kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Route

Hoe kom ik bij locatie IBB-laan?
 • Zowel in het weekend als doordeweeks kun je vanaf Utrecht Centraal met bus U-link 41 (richting Wijk bij Duurstede) of bus 6 (richting Galgenwaard) naar de Rubenslaan reizen.

  Loop vanaf halte Rubenslaan terug in de richting waar de bus vandaan komt. Bij de stoplichten de straat oversteken en rechtdoor de Ina Boudier-Bakkerlaan in. HKU IBB-laan is na circa 100 meter aan de rechterkant.

  Bij het Diakonessenziekenhuis (op loopafstand van IBB-laan 50) stopt ook buslijn 8 (richting Wilhelminapark). Ook is het mogelijk om te lopen vanaf station Vaartsche Rijn, dit duurt ongeveer 15 minuten.

  Bekijk de actuele dienstregeling op de website van U-OV.
 • Rond de IBB-Laan is het betaald parkeren. Als hier geen plaats is, kun je ook parkeren in parkeergarage Galgenwaard.

Schools

Aan de IBB-laan kun je studies van verschillende schools volgen: HKU Design, HKU Games, en HKU Muziek en Technologie. Ook vind je HKU X en de Innovatiestudio op deze locatie.

 • De school HKU Design leidt je op tot een ontwerper die onze steeds veranderende wereld met een nieuwsgierige blik bekijkt. Zo kun jij straks onze alledaagse werkelijkheid op jouw eigen manier een stukje beter of mooier maken.

  Lees meer over HKU Design

 • Je raadt het al: bij HKU Games staan games centraal. Je ontwerpt vooral interactie met mensen via games, website en mobiele telefoons. De vraag naar game designers groeit sterk. Er is ook steeds meer behoefte aan specialistische ontwerpers die met andere disciplines kunnen samenwerken.

  Lees meer over HKU Games

 • Bij HKU Muziek en Technologie komen drie ingrediënten steeds terug: muziek, geluid en technologie. ‘Muziek’ gaat over de (artistieke) betekenis van klank. ‘Geluid’ richt zich op het ontwerpen van die klank. En bij ‘technologie’ verdiep je je in de systemen die je hiervoor kunt gebruiken.

  Lees meer over HKU Muziek en Technologie

 • In HKU X heb je de ruimte om je te ontwikkelen als creatief ondernemer. Je werkt verder aan je idee en doet mee aan workshops en activiteiten die je hierbij helpen. Je deelt een professionele werkplek en kunt gebruik maken van omliggende werkplaatsen.

  Lees meer over HKU X

 • De Innovatiestudio zoekt naar creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Dit doen we samen met externe partners. Het doel is om met een artistieke bril te kijken naar onderwerpen die niet met de kunsten te maken hebben. Denk aan het onderwijs, de zorg en duurzaamheid.

  Lees meer over de Innovatiestudio

Werkplaatsen IBB-laan

Op de locatie IBB-laan werk je met hout, kunststof, metaal, textiel, gips en nog veel meer!

Fun facts

Lucrative Dumpster Dives (LDD)

Net als bij Oudenoord en de Pastoe Fabriek, vind je bij de IBB-laan de Lucrative Dumpster Dives. Hier kun je gratis materialen halen, brengen en ruilen voor creatief en duurzaam hergebruik. Niet alleen studenten, maar ook docenten mogen de LDD gebruiken.

Op Facebook en Instagram zie je wat voor creatieve kunstwerken hieruit ontstaan!