HKU X

HKU X is dé plek voor studenten die verder willen met hun eigen bedrijf of afstudeerproject en zich willen ontwikkelen als creatief ondernemer.

Ruimte voor ontwikkeling

Heb je een goed idee voor een eigen bedrijf? Of wil je na je studie verder met je afstudeerproject? In HKU X krijg je als student de ruimte om je te ontwikkelen als creatief ondernemer. Je werkt verder aan je idee en doet mee aan workshops en activiteiten die je hierbij helpen. Je deelt een professionele werkplek en kunt gebruikmaken van omliggende werkplaatsen. 

We doen het samen

In de werkplaats van HKU X komen verschillende disciplines bij elkaar. Je werkt dus samen met afstudeerders van alle HKU-opleidingen. Hierdoor leg je snel nieuwe verbindingen en ontwikkel je de vaardigheden en bouw je de netwerken op die je nodig hebt om met je project de wereld te veroveren.

We vinden het belangrijk dat deelnemers niet alleen werken aan hun eigen project, maar ook van anderen leren. Zij helpen elkaar daarom in het sterker maken van hun missie, identiteit en doelgroep. De focus ligt op samenwerking: niet alleen binnen de eigen discipline, maar vooral ook met andere (creatieve) disciplines en wetenschappelijk onderzoek.

Zet je talenten in!

Om mee te doen is het belangrijk dat je project of eigen bedrijf samenhangt met de wereld buiten de kunsten. Denk bijvoorbeeld aan gezondheid, stedelijke ontwikkeling of circulaire economie. De andere deelnemers, docenten en coaches helpen om je creatieve talent succesvol en duurzaam in te zetten binnen zo’n context.

Geef je op 

Ben je enthousiast geworden? Doe dan mee! Je kunt instromen in september of februari. Je schrijft je in via de HKU X-website waar je kort je plannen en motivatie beschrijft. In overleg bepalen we hoe wij jou het beste kunnen helpen en wat jouw deelname bijdraagt aan de HKU X-community.

Kijk voor meer informatie op de website van HKU X

Contact

HKU X

Ina Boudier-Bakkerlaan 50
3582 VA Utrecht