Gips / Keramiek

Wil jij modelleren, boetseren en glazuren? Dat kan in de werkplaats Gips / Keramiek. Hier kun je je creativiteit de vrije loop laten met het gebruik van klei en gips.

Over Gips / Keramiek

In de werkplaats Gips / Keramiek kun je terecht voor alle klei- en gipswerkzaamheden. Denk hierbij aan modelleren, gietmallen maken, boetseren en glazuren. HKU heeft twee Gips / Keramiekwerkplaatsen, op locatie IBB en in de Pastoe Fabriek. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn van beide werkplaatsen.

Let op: je kunt beter niet je nieuwste kleren aantrekken, want je wordt zeker weten vies tijdens het kleien en gipsen!

 • In deze werkplaats kun je alles leren over klei en gips. Onze medewerkers staan voor je klaar om te helpen met jouw project of werkstuk. Zo kun je mallen maken, boetseren en keramiek gieten.

 • Ook in deze werkplaats kun je aan de slag met klei en gips. Daarnaast kun je bij de Pastoe Fabriek gieten met beton en kunststoffen. Onze medewerkers helpen je graag bij je materiaalkeuze of uitleg over bepaalde apparaten. Zij leren je hoe je een goede mal maakt, lichaamsdelen afgiet of hoe een draaischijf werkt.

 • Het keramieklokaal

  In het keramieklokaal in de Pastoe fabriek kun je van alles met klei: modelleren, gieten, glazuren en nog veel meer. Daarnaast kun je gebruik.maken van gereedschappen zoals de kleiwals en draaischijven.

  Het gipslokaal

  In dit lokaal kun je, naast gips, aan de slag met diverse andere materialen zoals: beton, siliconen en was. Ook kun je diverse soorten mallen maken, zoals gipsmallen voor gietklei en siliconenmallen.

  Het spuit- en chemiehok

  In het spuit- en chemiehok kun je werken met materialen waarbij het gebruik van een spuit- en gasmasker noodzakelijk is. Bijvoorbeeld: verfspuiten, heftig schuurwerk en polyester/epoxy mengen. Dat klinkt best spannend, maar onze medewerkers helpen je daar graag bij.

Impressie