HKU

Meld je eerst aan via Studielink. Je wordt dan uitgenodigd voor de toelating. De toelating tot de Master Crossover Creativity omvat vijf opdrachten.

Feiten

• Graad: Master of Arts

• Gestart in september 2015

• CROHO-code 49124

• Eenjarige opleiding in voltijd (60 ECTS)

• Taal: Nederlands

Studiekosten, afhankelijk van jouw situatie betaal je wettelijk of instellingscollegegeld.

• Deeltijd start september 2018

Toelatingsdata

Het eerstvolgende toelatingsmoment is 22 augustus 2018. Let op: de deadline voor het aanleveren van de toelatingsopdrachten is 9 augustus 2018. Meld je aan via Studielink. Wij sturen je vervolgens binnen enkele werkdagen een e-mail met uploadinstructies.Later deelnemen

Kun je niet deelnemen aan de toelating in mei, doe dan later dit jaar mee: er zijn tot augustus nog een aantal toelatingsmomenten. Deze communiceren we binnenkort.

Instroomeisen

Je kan toelating doen als je beschikt over ontwerpende, creërende, technische of economische kennis en vaardigheden op bachelor niveau. De instroomeisen richten zich op de kwaliteit van je studieplan, portfolio, cv en het toelatingsgesprek. Daarnaast moet je een relevante hbo- of wo-bacheloropleiding succesvol hebben afgerond.

Hoe werkt de toelating?

  1. Upload de opdrachten voor de deadline. Op basis van de ingeleverde opdrachten wordt een selectie gemaakt van kandidaten die wij uitnodigen voor een gesprek.
  2. De gesprekken zullen ongeveer 30 minuten duren en vinden plaats op de HKU-locatie Nieuwekade in Utrecht.
  3. De uitslag wordt binnen 10 werkdagen per mail bekend gemaakt.

Voltijd of deeltijd?

De Master Crossover Creativity wordt vanaf september 2018 ook aangeboden als 2-jarig deeltijd programma. Geef in je motivatie aan voor welke variant je kiest!

Toelatingsopdrachten

De toelatingsopdrachten zijn bedoeld om een zo goed mogelijk beeld te geven van jezelf, je fascinaties en je talenten. Het programma is gebaseerd op het idee dat je leert vanuit je eigen interesse en kwaliteiten. Dit betekent dat je bij de toelating al met een idee, vraag of voorstel binnenkomt.


Voorwaarde die we stellen is dat jouw idee aansluit bij de inhoud en opzet van het programma, dat je de grenzen van verschillende sectoren over durft te steken en dat je creativiteit, technologie en ondernemerschap met elkaar wilt verbinden om culturele, sociale en economische vernieuwing tot stand te brengen. Op basis van jouw toelating kijken we of er een match is tussen jouw ideeën en onze leeromgeving. De toelating is ook selectief in niveau en we kijken naar de (ontwikkelbaarheid) van de competenties van de opleiding.

Opdracht 1 - Eerste versie studieplan

Baseer de eerste versie van je studieplan (maximaal 2 A4) op de vragen:

  • Wat is je huidige positie in je discipline, vakgebied of carrière?
  • Waar hoop je jezelf in 3 tot 5 jaar naartoe te ontwikkelen en hoe kan de Master Crossover Creativity daarin een rol in spelen?

  • Met welk idee, ontwerp of onderzoeksplan wil je starten aan de opleiding?

  • Hoe ziet jouw professionele netwerk er op dit moment uit (welke disciplines en sectoren?)


Opdracht 2 - Pitch/filmpje

Maak een filmpje van 3 minuten, waarin je je motivatie en ambities pitcht.


Opdracht 3 - Curriculum vitae

(maximaal twee A4)


Opdracht 4 - Portfolio met relevant werk

Als je als ontwerper of maker de beschikking hebt over een portfolio upload dat dan. Zorg dat je portfolio voorbeelden bevat van je technische, creatieve en/of economische talenten en werk). Uiteraard zijn voorbeelden van bestaande projecten waarin je vanuit dit talent een crossover hebt gemaakt van bijzonder belang.


Studenten zonder maak- of ontwerppraktijk wordt gevraagd om 5 foto’s (met een hele korte toelichting) in te leveren, die een beeld geven van relevante projecten, ideeën of werkzaamheden.


Opdracht 5 - Zelfevaluatie

Scoor jezelf op de vragenlijst. Let op! Dit zijn een aantal van de competenties die je bij afsluiting van de opleiding moet hebben ontwikkeld, dus het is begrijpelijk als je nog niet alles kan en dat vormt geen reden om te worden afgewezen.

Vragen en informatie

Bij vragen en voor meer informatie kun je contact opnemen met de Servicebalie Studentzaken van de HKU op sz@hku.nl of op 030-2091540.