HKU

In het tweede jaar werken onze studenten met verschillende partners aan innovatieve oplossingen voor sociaal maatschappelijke vraagstukken.

SAMENWERKEN TIJDENS DESIGN THINKING

Wat houdt deze samenwerking in?
Onze studenten gaan op zoek naar innovatieve oplossingen voor (sociaal)maatschappelijke vraagstukken. Het Design Thinking proces staat hierin centraal. In acht weken tijd doorlopen de studententeams vijf fases met als eindresultaat een getest prototype. Uw organisatie brengt een ingewikkelde kwestie of maatschappelijk vraagstuk in. De studenten kiezen binnen de afgesproken kaders een bepaalde focus en gaan er mee aan de slag.

Na vier weken leveren de studenten een Design Statement aan. Hierin presenteren zij hun kijk op het vraagstuk en de belangrijkste inzichten. Na acht weken presenteren alle teams tijdens de Expo hun uitgewerkte oplossingen/prototypes. Dit levert verfrissende inzichten op voor manieren om dit vraagstuk in de toekomst zelf te benaderen.

USP van dit project
In Design Thinking staat een mensgerichte aanpak centraal. De studenten gebruiken zoveel mogelijk innovatieve onderzoeksmethodieken die leiden tot nieuwe inzichten. Gedurende het proces wordt er een kunstenaar betrokken bij het bedenken en ontwikkelen van de oplossing. Niet alleen de studenten maar alle betrokkenen ervaren hoe de kunst geïnspireerde aanpak van waarde kan zijn in diverse sectoren.

Wie?
Als externe partij levert u een (sociaal) maatschappelijk probleem aan waarbij u betrokken bent. Samen met de module-eigenaar kaderen we de probleemstelling in zodat de studenten aan de slag kunnen. Vijf verschillende teams gaan aan de slag met uw vraagstuk. De verschillende studententeams staan onder begeleiding van één vaste docent. Als externe partij wordt u soms betrokken in het proces. Studenten willen bijv. een dag meelopen met een medewerker of een interventie doen binnen uw organisatie.

Wanneer + tijdsinvestering
•    In november introduceert u het thema bij de studenten.
•    Gedurende het traject kunnen de studenten een contactmoment inplannen om data te verzamelen.
•    U bent van harte welkom om alle ideeën en oplossingen te bewonderen op de expositie in januari.

Waar?

Onze tweedejaars studenten zijn gevestigd op locatie Oudenoord in Utrecht.


Kosteninvestering

Geen kosten. We vragen enkel tijd!


Bekijk de andere samenwerkingsvormen:


Organisatiekunde > Jaar 1

Incubate > Jaar 2

Imagining Tomorrow > Jaar 2

Minoren > Jaar 3

• Afstudeeronderzoek > Jaar 4

Stages en snuffeldagen


CONTACT

Enthousiast geworden om samen te werken of nog aanvullende vragen?


Mail of bel dan naar:

jitske.hirs@hku.nl

06 23 91 61 99