HKU

Van pop en jazz, tot klassiek en wereldmuziek.
De Bachelor of Music in Education leidt je op tot breed onderlegd muziekdocent.

Reisgids door een uitgestrekt muzieklandschap

Als muziekdocent help je leerlingen zich navigeren door het enorme aanbod van muziek. Je geeft les in het in het onderwijs, en werkt voor muziekeducatieve projecten bij organisaties voor kunsteducatie en bij ensembles, orkesten en podia. De wereld verandert, hoe zet jij je talent in om je publiek steeds te verrassen?

Wat leer je?

Je ontwikkelt je tot een breed musicus en voelt je straks thuis in verschillende muziekstijlen: pop, jazz, klassiek en wereldmuziek. Je bent van vele markten thuis en breed inzetbaar. Daarnaast word je opgeleid tot docent en verdiep je je in didactiek en methodiek. Al vanaf het eerste jaar ga je op stage en breng je deze kennis in de praktijk. Na het afronden van deze studie krijg je de graad Bachelor of Music in Education.

Naar studieprogramma

Waarom deze opleiding?

• Veel aandacht voor je individuele ontwikkeling
• Brede aandacht voor verschillende muziekstijlen
• Praktijkervaring in stages vanaf het eerste jaar
• Samenwerking met Wereldculturencentrum RASA
• Interdisciplinair onderwijs, samen met de andere HKU-faculteiten
• Contacten met het werkveld
• Aansluiting op actuele ontwikkelingen in onderwijs, cultuur en ICT

Aanmelden en toelating

Om te kunnen studeren aan HKU Utrechts Conservatorium doe je een toelatingsexamen dat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte bestaat.


Naar aanmelding en toelating

Voor wie?

Je hebt een aanstekelijk enthousiasme voor muziek en andere kunstvormen dat je wilt overdragen. Je hebt hiervoor de communicatieve en sociale vaardigheden om andere te enthousiasmeren voor muziek, die je tijdens de studie verder wil ontwikkelen. Je vindt het leuk om nieuwe mogelijkheden te ontdekken om je publiek te bereiken door samenwerking binnen de afdelingen van het conservatorium, binnen de HKU en met de maatschappij.


Welk beroep?

Je diploma geldt als eerstegraads onderwijsbevoegdheid waarmee je muziekles kunt geven in alle sectoren van het onderwijs. Ook ben je bevoegd om Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) en Kunst Algemeen te geven in het voortgezet onderwijs. Verder kun je aan de slag bij muziekscholen, kunsteducatieve projecten, omroepen, professionele orkesten, operagezelschappen.