Over HKU Creative Transformation

Wil je meer weten over HKU Creative Transformation? Of denk je eraan een studierichting binnen deze school te kiezen? Ontdek wat deze school jou te bieden heeft.

HKU Creative Transformation

​Ben je op zoek naar een innovatieve leeromgeving waar je je creativiteit en engagement volop kwijt kunt? Bij HKU Creative Transformation staat het aanjagen van betekenisvolle verandering in de samenleving centraal. Jouw betrokkenheid bij de samenleving van de toekomst is het uitgangspunt van je studie. Je zet ontwerpen en creatieve maakprocessen in om in samenwerking met anderen voortdurende veranderingen en transformaties teweeg te brengen.
Spreekt dit je aan? Bekijk dan snel de studiemogelijkheden bij HKU Creative Transformation.

Studies

 • Een ontwerper die creativiteit en technologie gebruikt om samen met anderen veranderingen te ontwerpen en vorm te geven aan de wereld van morgen. Dat word je bij de bachelor Design for Change and Innovation.

  Lees meer over de bachelor Design for Change and Innovation
 • Deze master leidt je op tot ontwerper en aanjager van radicale verandering. Crossover Creativity professionals tonen creatief en strategisch leiderschap in een dynamisch werkgebied. Door middel van ontwerpdenken, verbeeldingskracht en verrassende, domeinoverstijgende samenwerkingen ontwerp je innovatieve oplossingsrichtingen voor de uitdagingen van deze tijd.

  Lees meer over de master Crossover Creativity.
 • Deze master Kunsteducatie leidt kunstvakdocenten, kunstenaars, (technologisch) ontwerpers, kunstmanagers en CMV’ers op die een innovatieve en inspirerende rol spelen in de kunsteducatie.

  Lees meer over de master Education in Arts.
 • Tijdens de zomercursus Ludodidactiek begeleiden ervaren trainers en onderwijsontwikkelaars jou bij het prototype van je eigen onderwijsontwerp. Het is een intensieve cursus waar je in korte tijd vertrouwd raakt met de principes van Ludodidactiek: onderwijs op basis van spelprincipes.

  Lees meer over de cursus Ludodidactiek

  Volg je liever een individueel traject? Dat kan ook.

  Lees meer over het Individueel Traject Ludodidactiek

Transformatie Platform

Het Transformatie Platform is een initiatief van HKU Creative Transformation en nodigt bedrijven, organisaties en overheden uit om partner te worden en samen met studenten transformatieve innovaties op gang te brengen. Ontwerpen en creatieve maakprocessen staan hierbij centraal.

Geinteresseerd? Klik verder hoe u partner kunt worden!

De mensen van HKU Creative Transformation

Hieronder vind je de studieleiders van HKU Creative Transformation. Wil je contact opnemen? De e-mailadressen van docenten en medewerkers van HKU zijn altijd: voornaam.tussenvoegselachternaam@hku.nl.
 • Agnes Willenborg
 • Bachelor Design for Change and Innovation – Chantal Alewijnse
  Master Crossover Creativity – Susan van Esch
  Master of Education in Arts – Suzan Lutke

Contact en locatie

HKU Creative Transformation is te vinden op onze locatie Jaarbeursplein, in het gebouw Sijpestein (5e verdieping) aan het Jaarbeursplein 22 in Utrecht.