Over HKU Creative Transformation

Wil je meer weten over HKU Creative Transformation? Of denk je eraan een studierichting binnen deze school te kiezen? Ontdek wat deze school jou te bieden heeft.

HKU Creative Transformation

​Ben je op zoek naar een innovatieve leeromgeving waar je je creativiteit en engagement volop kwijt kunt? Bij HKU Creative Transformation is jouw betrokkenheid bij de samenleving van de toekomst het uitgangspunt van je studie. Je zet ontwerpen en creatieve maakprocessen in om in samenwerking met anderen veranderingen en innovaties teweeg te brengen. Spreekt dit je aan? Bekijk dan snel de studiemogelijkheden bij HKU Creative Transformation.

Studies

 • Een ontwerper die creativiteit en technologie gebruikt om samen met anderen veranderingen te ontwerpen en vorm te geven aan de wereld van morgen. Dat word je bij de bachelor Design for Change and Innovation.

  Lees meer over de bachelor Design for Change and Innovation
 • Deze regisserend ontwerpers tonen strategisch en praktisch leiderschap in het creëren, concretiseren en communiceren van oplossingen voor ‘wicked problems’. Door middel van ontwerpend onderzoek waarin zij systematisch reflecteren op nieuwe inzichten en ervaringen leveren zij een bijdrage aan oplossingsrichtingen voor de grote uitdagingen van onze tijd.

  Lees meer over de master Crossover Creativity.
 • Deze master Kunsteducatie leidt kunstvakdocenten, kunstenaars, (technologisch) ontwerpers, kunstmanagers en CMV’ers op die een innovatieve en inspirerende rol spelen in de kunsteducatie.

  Lees meer over de master Education in Arts.
 • Het kennisprogramma Creatief Vermogen Utrecht stimuleert de duurzame samenwerking tussen verschillende partners op het gebied van kunsteducatie. Ben je leerkracht, kunstenaar in de klas of werk je in de culturele of creatieve sector? En heb je de ambitie om coach te worden op het gebied van creatief vermogen? Dan is de cursus Coach Creatief Vermogen iets voor jou.

  De cursus Coach Creatief Vermogen wordt in het studiejaar 2021-2022 niet aangeboden.

  Lees meer over Creatief Vermogen Utrecht.
 • Tijdens de zomercursus Ludodidactiek begeleiden ervaren trainers en onderwijsontwikkelaars jou bij het prototype van je eigen onderwijsontwerp. Het is een intensieve cursus waar je in korte tijd vertrouwd raakt met de principes van Ludodidactiek: onderwijs op basis van spelprincipes.

  Lees meer over de cursus Ludodidactiek

  Volg je liever een individueel traject? Dat kan ook.

  Lees meer over het Individueel Traject Ludodidactiek

Transformatie Platform

Het Transformatie Platform is een initiatief van HKU Creative Transformation en nodigt bedrijven, organisaties en overheden uit om partner te worden en samen met studenten transformatieve innovaties op gang te brengen. Ontwerpen en creatieve maakprocessen staan hierbij centraal.

Geinteresseerd? Klik verder hoe u partner kunt worden!

De mensen van HKU Creative Transformation

Hieronder vind je de studieleiders van HKU Creative Transformation. Wil je contact opnemen? De e-mailadressen van docenten en medewerkers van HKU zijn altijd: voornaam.tussenvoegselachternaam@hku.nl.
 • Agnes Willenborg
 • Bachelor Design for Change and Innovation – Chantal Alewijnse
  Master Crossover Creativity – Susan van Esch
  Master of Education in Arts – Suzan Lutke

Contact en locatie

HKU Creative Transformation is te vinden op onze locatie Jaarbeursplein, in het gebouw Sijpestein (5e verdieping) aan het Jaarbeursplein 22 in Utrecht.