HKU

Agnes Willenborg

Directeur HKU College. Agnes is jarenlang werkzaam geweest in de creatieve industrie als designer, strateeg, directeur en board member voor (internationale) organisaties. De laatste jaren heeft Agnes zich toegelegd op het ontwerpen, begeleiden en implementeren van innovatie- en transformatie-processen. Agnes past design-denken en doen toe als middel om kennis en perspectieven uit verschillende domeinen te integreren, betrokkenheid en draagvlak te creëren en slimmere, betekenisvolle concepten en innovaties te ontwikkelen.

LinkedIn

Susan van Esch

Studieleider Master Crossover Creativity. Susan heeft een achtergrond in zowel de sociale als culturele wereld. Zij heeft ruime internationale ervaring met het opzetten van crossover samenwerking en partnerschappen op het snijvlak van deze domeinen. Opgeleid in de antropologie en met een scherp oog voor samenwerkingsmogelijkheden verbindt zij mensen, ideeën en concepten om culturele, economische en maatschappelijke impact te creëren.

LinkedIn

Marin Rutgers

Studieleider Master of Education in Arts. Achtergrond in muziek (Schoolmuziek en Jazz Zang, conservatorium Groningen) en Culture, Organization & Management. Werkervaring (ruim 20 jaar) als docent in o.a. het VO en buitenschoolse kunsteducatie en projectmanager en studieleider in het HBO.

LinkedIn

Tarkan Köroğlu

Docent Performatief Ontwerp bij de Master en de Bachelor Crossover Creativity, en tutor bij de Master Crossover Creativity. Tarkan heeft een theater en regie-achtergrond. Hij is sinds 2003 artistiek leider en regisseur van theatergroep EA. In 2016 heeft Tarkan de Master Crossover Creativity afgerond en is sindsdien werkzaam als interaction en narrative designer voor verschillende bedrijven in de game industrie.

Shirley Niemans

Docent Prototyping, en studentbegeleiding voor Creative Coding en Making Things Talk & Move in de bachelor Crossover Creativity. Daarnaast werkt Shirley voor het Expertisecentrum Creatieve Technologie van de HKU en heeft ze een passie voor makend onderzoek ten behoeve van kunst- en ontwerppraktijken.


LinkedIn

Mikal van Leeuwen

Mikal werkt bij het Expertisecentrum Creatieve Technologie en de Innovatie Studio van het CvOI. Daarnaast organiseert hij gastlezingen bij de Bachelor Crossover Creativity van HKU College.

Ina van der Brug

Coördinator van de crossover minoren en tutor bij de Bachelor Crossover Creativity. Daarnaast is Ina werkzaam als coördinator in twee Europese projecten op het gebied van crossover oplossingen. Hiervoor was Ina tutor en coördinator bij Master of Arts in European Media. Daarna als coördinator bij de Innovatie Studio, onderdeel van Expertise Centrum voor Onderzoek en Innovatie.

Juliette Bogers

Docent maakprocessen, facilitator think tanks, studiereisbegeleider en coach bij de Master of Education in Arts. Opgeleid als mode-ontwerpster, werkervaring op nationaal en internationaal niveau. Onderzoekt nieuwe mogelijkheden in het samenbrengen van verschillende disciplines. Stimuleert daarnaast als fotografe en rondleider diverse manieren van kijken door bewustwording van beeld en verhaal.

Website

LinkedIn

Marina Toeters

Coach en verzorger Thinktank Smart Living. Marina is ontwerper, onderzoeker en ondernemer in mode technologie.


Website

Friso Booij

De innovatietrajecten die Friso als cultuurhistorisch intermediair met zijn bedrijf Musarium binnen de culturele sector van Nederland doet, vormen de voedingsbodem voor zijn docentschap. In Friso's lessen komen zowel relevante casussen vanuit eigen innovatietrajecten als good practices aan bod. Expertises: interactieve media, vraagarticulatie, crossover implementatie, case-driven technologische implementatie.

Website

Thijs Spook

Docent Future Learning en Ludodidactiek. Daarnaast docent muziek in het VO en ontwerper van (muziek-)educatieve spellen.

LinkedIn

Website

Laura Mudde

Docent filosofie en procescoach voor de bachelor Crossover Creativity. Daarnaast ontwikkelt en organiseert Laura tentoonstellingen en culturele projecten op het snijvlak van kunst en social innovation. Vanaf september 2019 start Laura met een promotieonderzoek aan de Universiteit van Humanistiek, vakgroep zorgethiek.

LinkedIn

Willem-Jan Renger

Willem-Jan Renger is naast docent bij de Master Crossover Creativity ook hoofd van de Innovatie Studio van de HKU en innovator bij UCreate (expertisecentrum voor de Creatieve Industrie).

Over de HKU Innovatie Studio

Annemarie Geerling

Docent management interdisciplinaire maakprocessen, docent onderzoeksvaardigheden.

Evert Hoogendoorn

Docent en Programmaleider Ludodidactiek

Interview Evert Hoogendoorn

Arja Veerman

Arja Veerman is onderzoeker, onderwijskundige en docent ontwerponderzoek. Daarnaast schrijft zij met enige onregelmatig een kinderboek. Arja is geïnteresseerd in hoe onderzoek in dienst kan staan van de maakpraktijk, en tegelijk kennis kan opleveren die voor andere (educatieve) makers bruikbaar is.

LinkedIn

Nirav Christophe

Nirav Christophe is theaterschrijver, theaterwetenschapper en neerlandicus, en bovendien een internationaal gerenommeerd schrijfpedagoog. In 1992 richtte hij aan HKU Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht de eerste vierjarige HBO-schrijfopleiding op. Van die opleiding was hij 9 jaar artistiek leider. Sinds 2014 is hij lector Performatieve Maakprocessen aan de HKU. Meer (over o.a. Nirav's publicaties) lees je hieronder.

Meer informatie

Corrie Nagtegaal

'Taal is zeg maar zo haar ding’. Corrie werkt binnen HKU bij het centrum Leven Lang Leren & Onderwijsinnovatie en begeleidt binnen de Master Kunsteducatie studenten bij het afstuderen. Ook verzorgt zij samen met Jelmer Soes taalbijeenkomsten en zie je haar soms samen met Guus Koemans in atelierbijeenkomsten over ondernemen.

LinkedIn

Lotte Vergouwen

Domeincoach voor de bachelor Crossover Creativity en coördinator van de minoren Creative Design: Smart City en Future Health. Voordat Lotte zich onderdompelde in de wereld van HKU, was ze Business Development Director bij IJsfontein. Nu past ze deze kennis toe als freelance adviseur en creatief strateeg. Lotte houdt van het begeleiden en verbinden van projecten met een crossover insteek en playful aanpak.

Linkedin

Machiel Veltkamp

Machiel onderzoekt creatieve technologie en helpt HKU studenten en docenten in contact te brengen met technologie die een nieuwe creatieve rol zouden kunnen spelen binnen hun praktijk. Machiel houdt van de verborgen schoonheid van het alledaagse om ons heen, data visualisatie en generatieve kunst. Hij wordt soms ook wel een 'creative coder' genoemd.

LinkedIn

Stichting Z25

Henk Slager

Research and visual art have been the focus of many activities developed by Henk Slager over the last ten years.


About Henk Slager

Robbertjan Schravenhoff

Onderzoeksbegeleider

Guus Koemans

Docent management en ondernemerschap, Project in Opdracht

Marcel Dolman

Interactive Performance Design


Eva den Heijer

Docent Ludodidactiek

Bart van Rosmalen

Lector Kunst in Professionalisering


LinkedIn