Over HKU Kunst en Economie

Studenten Kunst en Economie zijn de toekomst. Zij zijn namelijk zakelijk én creatief. Je denkt als een kunstenaar, maar weet vervolgens ook hoe je een project moet organiseren en realiseren. Bovendien weet je alles van één of meerdere werkvelden binnen de kunst en cultuursector.

HKU Kunst en Economie

KE’ers worden opgeleid om de kunst en cultuursector te professionaliseren en deze sector duurzamer, gezonder en inclusiever te maken. Een economische en managementstudie binnen de muren van een kunsthogeschool is uniek. Om goed te kunnen samenwerken met creatieve en artistieke makers leer je denken als een kunstenaar en creatieve professional. Daar bovenop vul jij je rugzak met zakelijke en organisatorische vaardigheden om zo tot innovatievere resultaten te komen.

Je vergaart kennis en bouwt een netwerk op in één of meer creatieve werkvelden. De studie Kunst en Economie is onderscheidend doordat opdrachten zich echt richten op de kunst en cultuursector en de vragen die zich daar afspelen.

Bovendien biedt HKU je een uitgebreid netwerk van creatieve professionals en kunstenaars, zowel binnen als buiten haar muren. Onze docenten staan vaak direct in verbinding met de verschillende werkvelden. Uiteindelijk waarderen studenten de studie enorm door haar kleinschaligheid, de kwaliteit van haar docenten en de sfeer die passie en vertrouwen ademt.

Studies

HKU Kunst en Economie biedt naast een bachelor ook minoren aan. Zie hieronder de mogelijkheden:

Studievereniging ART FUTURE UTRECHT (AFU)

AFU is dé studievereniging van HKU Kunst en Economie. AFU verbindt alle jaarlagen en biedt meer verdieping op zowel educatief als sociaal vlak. AFU organiseert onder andere bijlessen, culturele activiteiten, lezingen en borrels.

Lees meer over de studievereniging

Werkplaatsen

Goed materiaal vinden we belangrijk. Daarom hebben alle HKU-locaties professionele werkplaatsen. Hier kun je als student aan de slag onder begeleiding van een medewerker.