Over HKU Kunst en Economie

Studenten van HKU Kunst en Economie zijn de toekomst. Zij zijn zowel zakelijk als creatief. Je filosofeert als een kunstenaar maar weet ook hoe je een project organiseert en realiseert. Na een van de studies van HKU Kunst en Economie ben jij een manager, ondernemer of verbinder. Bovendien weet je alles van één of meerdere werkvelden binnen de kunsten of de creatieve sector.

HKU Kunst en Economie

Mensen die open en creatief kunnen denken zijn hard nodig, vooral als ze dit ook kunnen omzetten in nieuwe oplossingen en zakelijke kansen. Na een studie bij HKU Kunst en Economie weet je hoe je creativiteit op een zakelijke en maatschappelijk betrokken manier kunt inzetten. Je wordt opgeleid tot creatief ondernemer en voor managementfuncties in de culturele en creatieve sector.

Tijdens de studies werk je direct in de praktijk: je leert door te doen. Daarnaast staat je persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. We hebben aandacht voor wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Ook is er veel ruimte om je studie zelf vorm te geven.

Studies

HKU Kunst en Economie biedt naast een bachelor ook minoren aan. Zie hieronder de mogelijkheden:

Studievereniging ART FUTURE UTRECHT (AFU)

AFU is dé studievereniging van HKU Kunst en Economie. AFU verbindt alle jaarlagen en biedt meer verdieping op zowel educatief als sociaal vlak. AFU organiseert onder andere bijlessen, culturele activiteiten, lezingen en borrels.

Lees meer over de studievereniging

Werkplaatsen

Goed materiaal vinden we belangrijk. Daarom hebben alle HKU-locaties professionele werkplaatsen. Hier kun je als student aan de slag onder begeleiding van een medewerker.