Studievereniging Art Future Utrecht

Art Future Utrecht (AFU) is dé studievereniging van HKU Kunst en Economie. Wij brengen de studenten uit alle jaarlagen met elkaar in contact en bieden meer verdieping op educatief niveau.

Waarom AFU?

AFU is er om alle jaarlagen met elkaar te verbinden en verdieping te bieden op educatief niveau. Je kunt bij ons terecht voor bijlessen, (werkveld)borrels en culturele activiteiten. Zo leer je snel nieuwe studiegenoten kennen, vergroot je jouw netwerk en beleef je een gezellige tijd. AFU organiseert de volgende activiteiten:

 • Volg handige bijlessen

Voor eerstejaars studenten organiseren wij bijlessen voor de vakken uit de semesters: managen en ondernemen. Daarnaast bieden wij ook creatieve bijlessen zoals Adobe InDesign. Wij streven ernaar om in de toekomst ook andere studiejaren te ondersteunen bij hun opleidingstraject.

 • Sluit aan bij leuke activiteiten

Door ons afwisselende en uitdagende programma verbreden wij jouw netwerk. We laten je kennis maken met verschillende kunst- en cultuurvormen. Sluit je bij ons aan en ga mee naar (werkveld)borrels, musea, theatervoorstellingen en lezingen gegeven door professionals uit de cultuursector.

 • Korting op je boeken 

AFU heeft een overeenkomst met Studystore. Als je lid bent, krijg je 10 procent korting op je boeken.

Ga mee op reis!

 • Aan het begin van het studiejaar gaan we met AFU op kamp. We vertrekken vrijdag en verblijven voor een weekend op een leuke bestemming in Nederland. Alle studenten (ook niet-leden) uit de verschillende jaarlagen zijn welkom. Verwacht veel gezelligheid, feestjes en activiteiten. Saamhorigheid, plezier en groepsgevoel gegarandeerd!

 • We gaan elk jaar met onze leden op reis naar een buitenlandse locatie. Dit is hét ideale moment om je studiegenoten nog beter te leren kennen. We dompelen ons een aantal dagen onder in de lokale cultuur en levensstijl, en zorgen ervoor dat je een toptijd hebt. Bovendien is er naast ons programma genoeg tijd om de omgeving zelf te verkennen.

Wie is AFU?

De studievereniging heeft op moment meer dan 150 leden. Zij studeren allemaal aan de opleiding Kunst en Economie. Het AFU-bestuur 2020 / 2021 heeft 5 bestuursleden:

 • Riemer van der Wal – voorzitter
 • Wouter Wind – vice voorzitter
 • Maarten de Theije – chef community
 • Charlotte Grootenboer – chef onderwijs
 • Suzanne Heijblom – secretaris / penningmeester

Nieuw bestuur gezocht

Ieder jaar start vlak voor de zomervakantie een nieuw AFU-bestuur. Daarom zijn we per april op zoek naar huidige eerstejaars die zich verder willen ontplooien. Bouw een netwerk op, ontwikkel jezelf als professional en geniet bovendien extra veel van je studie. Heb je interesse? Stuur ons een korte motivatie: bestuur@artfutureutrecht.nl 

Commissieleden en commissiehoofden gezocht 

Zonder commissies, geen vereniging. Wil jij leren hoe je een evenement organiseert, hoe je een goeie poster maakt of wil je meedenken over de reis? Kom dan nu bij een commissie. AFU zoekt commissieleden en commissiehoofden. Commissie vergaderen ongeveer 1 keer per week, en kost maximaal 5 uur per week.

We hebben de volgende commissies om uit te kiezen:   

 • Feest- en borrelcommissie
 • Activiteitencommissie
 • Reiscommissie
 • Media- en marketingcommissie


Voor meer informatie mail ons op Bestuur@artfutureutrecht.nlVolg AFU online

Is dit iets voor jou?

Wil je snel nieuwe studiegenoten leren kennen, je netwerk vergroten en een gezellige tijd beleven? Word lid van AFU! Een lidmaatschap is één studiejaar geldig en bedraagt eenmalig € 30,-. Dit betekent dat je lidmaatschap dus niet automatisch wordt verlengd. Meld je aan via het aanmeldformulier. Deze vind je door hieronder te klikken.

Meld je aan!
Voor meer informatie of vragen kun je terecht bij bestuur@artfutureutrecht.nl