Locatie Nieuwekade

Hier vind je de overkoepelende afdelingen die zich bezighouden met het reilen en zeilen van HKU. Ook worden er lessen gegeven.

Schools

Volg je een opleiding aan HKU Creative Transformation? Dan krijg je les op de Nieuwekade. Hier vind je ook de expertisecentra van HKU.

 • Ben je op zoek naar een innovatieve leeromgeving waar je je creativiteit en engagement volop kwijt kunt? Bij HKU Creative Transformation is jouw betrokkenheid bij de samenleving van de toekomst het uitgangspunt van je studie. Je zet ontwerpen en creatieve maakprocessen in om in samenwerking met anderen veranderingen en innovaties teweeg te brengen.
   
  Lees meer over HKU Creative Transformation
   
 • Dit expertisecentrum ondersteunt bij het ontwikkelen van onderwijs voor creatieve professionals in alle fasen van hun loopbaan.
   
  Lees meer over het Centrum Leven Lang Leren en Onderwijsinnovatie
   
 • Dit expertisecentrum stimuleert, adviseert en coördineert de activiteiten van HKU op het gebied van praktijkgericht onderzoek en internationalisering.

  Lees meer over het Expertisecentrum Onderzoek, Innovatie en Internationalisering
   
 • Dit expertisecentrum helpt studenten, alumni en docenten ondernemen. Door creatief aanpassingsvermogen, strategisch inzicht en vooral een actieve ondernemende houding te stimuleren.
   
  Lees meer over het Expertisecentrum Creatief Ondernemerschap
 •  Heb je vragen? Neem dan contact op met Servicebalie Studentenzaken. Zij kunnen je helpen met vragen over (bijna) alles wat met studeren aan HKU te maken heeft.

Contact en openingstijden

Bezoekadres

Nieuwekade 1
3511 RV Utrecht
Telefoon: 030-2091509

Postadres

HKU
Postbus 1520
3500 BM Utrecht

Openingstijden gebouw

ma t/m vr 08.30 – 17.00 uur

Openingstijden servicebalie Studentzaken

ma t/m do 10.00 - 17.00 uur
Let op: vanwege de coronamaatregelen is de Servicebalie Studentzaken alleen te bezoeken op afspraak van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. De Servicebalie is wel elke werkdag bereikbaar via telefoon en mail.

Voor vragen over studeren aan HKU, mail naar sz@hku.nl of bel de Servicebalie Studentzaken op 030-2091540.

Route

Hoe kom ik bij locatie Nieuwekade?

Te voet

Locatie Nieuwekade ligt op loopafstand van het Centraal Station. Het is ongeveer 10 minuten lopen.

Fiets

Ook bereik je locatie Nieuwekade gemakkelijk met de fiets. Je kunt je fiets stallen in de afgesloten fietsenstalling op -1. Hier kom je via de parkeergarage. 

Openbaar vervoer

Kom je met de bus, dan kun je uitstappen bij de bushalte Sint Jacobsstraat. Vanaf hier is het 5 minuten lopen. Kijk voor de dienstregeling van het OV in Utrecht op U-OV.

Parkeren

Je kunt in de wijken rondom het gebouw parkeren. Onze parkeergarage is alleen voor medewerkers. Op de website parkerenindestad.nl vind je waar je kunt parkeren en tegen welk tarief.