HKU

Heb jij een afgeronde Bachelor of Music (BMus) en toelating gedaan voor de Master of Music (MMus)? Maar heb je volgens de toelatingscommissie nog wat meer voorbereiding nodig? Dan is de pre-master wellicht iets voor jou!

Pre-master

De 'pre-master' is een cursuspakket bedoeld voor studenten met een afgeronde Bachelor of Music (BMus), die toelating hebben gedaan voor de Master of Music (MMus), maar hier volgens de toelatingscommissie nog onvoldoende op voorbereid zijn. De commissie kan in dat geval plaatsing in de pre-master voorstellen. Let wel: de basisopleiding is contractonderwijs, en wordt niet afgesloten met een diploma of certificaat.


De pre-master (duur: 1 studiejaar) bestaat uit hoofdvaklessen aangevuld met deelname aan ensembles en projecten. Via contractonderwijs kun je als contractstudent (voor een meerprijs) ook andere lessen uit de bachelor volgen, om de hiaten in jouw kennis/vaardigheden aan te vullen. Op die manier maak je het collegejaar daarna meer kans om toegelaten te worden tot de Master of Music. Ga hiervoor in overleg met je studieleider. Het is niet mogelijk om tijdens je pre-master al te starten met vakken uit de Master of Music.

Aanmelden en toelating

De toelatingsprocedure voor de pre-master is dezelfde als voor de Master of Music; je doet dus altijd toelating voor de Master of Music, maar kunt door de commissie geplaatst worden in de pre-master. Het doen van een toelating is een voorwaarde om geplaatst te kunnen worden in de pre-master. Tijdens het toelatingsexamen toon je jouw werk, ervaring en talent in de vorm van een motivatiegesprek en een speel-toelating. Een voorwaarde voor toelating is dat je kan aantonen dat je een muziekvakopleiding in Nederland of een vergelijkbare opleiding in het buitenland hebt afgerond of binnenkort zult afronden.

Lees verder

Kosten

De kosten voor de pre-master bedragen: €1280,-
 Voor aanvullende lessen vanuit de BMus worden de tarieven voor contractstudie gerekend. Zie contractonderwijs

Introductie

Er is voor pre-master-studenten geen gezamenlijke introductie. Pre-master-studenten zijn uitgesloten van deelname aan de introductiedagen van de Bachelor of Music en Master of Music.

Disclaimer: deelname aan de pre-master biedt geen garantie om te worden toegelaten tot de Master of Music.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over de pre-master aan HKU Utrechts Conservatorium kun je contact opnemen met Hannie van Veldhoven (Jazz & Pop), Christian Boel (Musician 3.0) of Joop van Deuren (Klassieke Muziek) of Cécile Rongen (Historische Uitvoeringspraktijk) op 030-2091309 of mail naar sz@hku.nl.