HKU

Over het studieprogramma

Het programma van de Master Kunsteducatie biedt een sterke verdieping op het gebied van interdisciplinariteit.

Daarnaast kent het programma een toekomstgerichte oriƫntatie o.a. door aandacht voor creativiteit, diversiteit, ludodidactiek en duurzaamheid. Je levert bijdragen aan educatieve vernieuwingen in en buiten het (kunst)onderwijs.


Via ontwerponderzoek en projecten houd je je bezig met actuele thema's als ludodidactiek, duurzaamheid en interculturaliteit. Je verdiept je kennis over ontwikkelingen in het werkveld en leert af te stemmen op actuele vragen van onderwijsinstellingen, centra voor de kunsten, kunstorganisaties en overheidsinstellingen.

In de opleiding is gezocht naar een balans tussen programmagestuurd en studentgestuurd onderwijs. Je leert om vraagstukken vanuit artistiek en pedagogisch perspectief te onderzoeken, je ontwikkelt persoonlijk leiderschap en een ondernemende attitude.


Studielast

Deze tweejarige deeltijdopleiding is opgebouwd uit vier semesters. De studiebelasting is ongeveer 20 uren per week.

Het onderwijs vindt plaats op maandag tussen 15.50 en 22.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Er zijn wekelijks gemiddeld 6 contacturen. Daarnaast werk je vier uur per week bij HKU in groepsverband zelfstandig aan studie- en praktijkopdrachten en onderzoek.

Tijdens de kick-off week en de vijfdaagse internationale studiereis verwachten we dat je fulltime aanwezig bent.

Meer weten over Ludodidactiek?

Ludodidactiek betekent onderwijs op basis van spelprincipes. Het ontwikkelprogramma Ludodidactiek helpt nieuwe leervormen toe te passen in het onderwijs, zowel digitaal als analoog, op basis van spelprincipes en andere vormen van 'digitale geletterdheid'. Lees hier meer.