Multidisciplinariteit

Multidisciplinariteit in relatie tot creatieve maakprocessen is een van de onderzoeksgebieden van HKU.

Dit doen we

In dit onderzoeksgebied wordt onderzocht op welke manier de artistieke uitingen van creatieve professionals steeds meer hybride worden. Welke gevolgen heeft het voor de werkwijzen en het creatieve maakproces als disciplines en media niet langer gescheiden of afgebakend zijn? Hoe kan er transmediaal, transdisciplinair of in co-creatie gewerkt worden?

Deze hybride werkwijze en houding zie je ook terug in de samenwerking tussen kunst en andere vakgebieden. Bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of gedragsontwerp. Zo worden toeschouwers of gebruikers steeds vaker mede-makers, en al eerder in het proces betrokken.

Dit maken we

Projecten

Onze projecten omvatten onder andere promotieonderzoeken, pd-trajecten en gesubsidieerde onderzoeken, vaak in samenwerking met andere partners. Onderstaand een greep uit de projecten die raken aan het onderzoeksgebied Multidisciplinariteit.

Dit zijn onze resultaten

Publicaties

Vanuit HKU verschijnen regelmatig boeken en andere publicaties. Deze kun je terugvinden in onze publicatiedatabase en onder HKU Press. Met onze publicaties willen we een brug vormen tussen onderzoek, onderwijs en werkveld. Ga met onderstaande button naar de publicaties van HKU!

Verbonden onderdelen 

Contact

Contactpersoon: Marjolijn van den Berg (Coördinator Onderzoeksgebieden)
Email: marjolijn.vandenberg@hku.nl
Telefoon: +31 (0)30-2091509
Locatie: Nieuwekade 1