HKU

Na aanmelding via Studielink nemen we contact met je op voor de toelatingsprocedure.

Voor wie?

Voor de afstudeerrichting Spatial Design moet je, naast een beelden-creatieve aanleg, een sterk gevoel voor maken en onderzoeken hebben. Je moet initiatiefrijk zijn, goed zelfstandig kunnen werken en je zelf kunnen ontwikkelen. We verwachten nieuwsgierigheid naar cultureel-maatschappelijke ontwikkelingen en een goed oog voor de wereld van vandaag en morgen. Je interesse in bouwen, interieurs, stedelijke ontwikkeling, architectuur en landschappen strekt zich ook uit naar de sociale aspecten daarvan.

Hoe werkt het?

Tijdens de toelating kijken we naar je beeldende en creatieve vermogens, je motivatie voor de studie en je affiniteit met het vakgebied en het werkveld. De toelatingscommissie gaat jouw portfolio en thuisopdracht zorgvuldig bekijken en zij bepalen vooral jouw beeldende en ruimtelijke niveau. Dit gebeurt in principe achter gesloten deuren. Alleen indien er toelichting nodig is op het werk of de gemaakte opdrachten, zul je worden uitgenodigd voor een gesprek.
In de tijd dat de commissie aan het beoordelen is zullen eerstejaars studenten meer vertellen over de studie Spatial Design aan HKU. Er is voldoende gelegenheid om je vragen te stellen!

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Toelatingsdata 2020

  • 05-03-2020
  • 26-03-2020
  • 16-04-2020
  • 14-05-2020
  • 18-06-2020

Uitslag

Na de toelatingsdag ontvang je de uitslag per mail. Je kunt worden toegelaten of afgewezen, of je wordt geadviseerd de HKU-basisopleiding te volgen. Bij de toelating houden we rekening met het aantal beschikbare plaatsen.Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken. Algemene toelatingseisen HKU bachelors

Tips voor je portfolio

Neem naast de uitwerking van de opdracht ook zoveel mogelijk eigen werk mee. Laat zien welke tekeningen, ruimtelijke objecten of foto's je maakt in je vrije tijd of in de teken- of handvaardigheid les. Naast 2D werk vinden we het interessant om 3D werk van je te zien (zoals maquettes). Maak hiervan foto’s die je in je portfolio doet.

Waar is de toelating?

De afstudeerrichting Spatial Design wordt vooral gegeven aan de HKU-locatie aan de Ina Boudier-Bakkerlaan 50 in Utrecht (IBB-laan). In principe vindt daar ook de toelating plaats.

Bekijk HKU Design

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink