HKU

Na aanmelding via Studielink nemen we contact met je op voor de toelatingsprocedure.

Voor wie?

Voor de afstudeerrichting Spatial Design moet je, naast een beelden-creatieve aanleg, een sterk gevoel voor maken en onderzoeken hebben. Je moet initiatiefrijk zijn, goed zelfstandig kunnen werken en je zelf kunnen ontwikkelen. We verwachten nieuwsgierigheid naar cultureel-maatschappelijke ontwikkelingen en een goed oog voor de wereld van vandaag en morgen. Je interesse in bouwen, interieurs, stedelijke ontwikkeling, architectuur en landschappen strekt zich ook uit naar de sociale aspecten daarvan.

Hoe werkt het?

Tijdens de toelating kijken we naar je beeldende en creatieve vermogens, je motivatie voor de studie en je affiniteit met het vakgebied en het werkveld. In een eerste ronde kijkt een toelatingscommissie van docenten en studenten naar je portfolio en je thuisopdracht. De eventuele tweede ronde is een gesprek waar we bijvoorbeeld vragen naar het ontwerpproces van je thuisopdracht, je motivatie en ideeën. Op basis daarvan geeft de commissie advies aan de studieleiding over je toelating.

Kan ik me nog aanmelden?

Kijk op de centrale pagina Status Toelatingen om te zien voor welke opleidingen aanmelding nog mogelijk is.

Uitslag

Na de toelatingsdag ontvang je schriftelijk de uitslag. Je kunt worden toegelaten of afgewezen, of je wordt geadviseerd de HKU-basisopleiding te volgen. Bij de toelating houden we rekening met het aantal beschikbare plaatsen.Vooropleiding

Je dient minimaal te beschikken over een vwo-, havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken. Algemene toelatingseisen HKU bachelors

Waar is de toelating?

De afstudeerrichting Spatial Design wordt vooral gegeven aan de HKU-locatie aan de Ina Boudier-Bakkerlaan 50 in Utrecht (IBB-laan). In principe vindt daar ook de toelating plaats.

Bekijk HKU Design

Aanmelden in het kort

1. Meld je met je DigiD aan via Studielink


2. Doe toelatingsexamen

3. Schrijf je in via Studielink