Open Dag HKU Design

Welkom bij de Open Dag van HKU Design! De school HKU Design leidt je op tot een ontwerper die onze steeds veranderende wereld met een nieuwsgierige blik bekijkt. Zo kun jij straks onze alledaagse werkelijkheid op jouw eigen manier een stukje beter of mooier maken.

Hoe werkt het?

Vandaag kun je tussen 10.00 tot 16.00 uur aansluiten bij de Open Dag. Je kunt de dag zowel online als fysiek bezoeken. Tijdens een online programma met presentaties en Q&A's vertellen we je alles over onze opleidingen en kun je terecht met al je vragen. Ook is er een fysiek programma zodat je de sfeer kunt proeven op onze verschillende locaties.
 • Wachtwoord
  Om toegang te krijgen tot het online programma en op de hoogte te blijven van de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken moet je je eerst aanmelden. Na je aanmelding krijg je een e-mail met een wachtwoord dat geldig is voor alle Zoom-sessies in het programma. Ook laten we je meer weten over de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken. Ben je al aangemeld? Dan hoef je je niet nog een keer aan te melden.

  Wat past bij mij?
  Wanneer je je aanmeldt, vragen we je in welke richting je geïnteresseerd bent. Weet je niet welke richting je moet kiezen? Gebruik dan de opleidingskiezer. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen per richting, maar ook bij welke richting iedere opleiding hoort. Heb je interesse in meerdere richtingen? Meld je dan aan voor de richting waar je de meeste voorkeur voor hebt.

  Wat ontvang je na je aanmelding?
  Je ontvangt maximaal 5 e-mails met onder andere het wachtwoord voor de Zoom-sessies, de juiste links naar het programma van jouw interesse en de webpagina waar de online Open Dag plaatsvindt.

  Ook HKU Studiekeuzenieuws ontvangen?
  Vink dan in het formulier ‘HKU Studiekeuzenieuws’ aan. Je ontvangt dan elke 2 weken een mail met informatie die je helpt bij het maken van je studiekeuze. Denk aan toelatingsinfo, toffe interviews en uitnodigingen voor (online) evenementen. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor mails van HKU.

 • ​Zoom downloaden
  Download de Zoom-app gratis op je laptop of je mobiele telefoon. Meer weten over het gebruik van Zoom? Lees dan de instructie.

  Deelnemen aan een sessie
  Klik op de Zoom-link in het programmablok van de school of opleiding. Vervolgens kom je in de online sessie terecht. Je camera en microfoon kun je aan- of uitzetten met de iconen (op je laptop linksonderin). Tijdens de sessie hoor je van de docent of de co-host hoe je vragen stelt. Vaak zal dit via de chat gaan. Je opent het chat-venster door op het icoon te klikken (op je laptop onderaan, midden).

  Let op: wegens drukte kan het soms even duren voordat je wordt toegelaten tot een sessie.

  Om de privacy van alle bezoekers te beschermen, worden de Zoom-sessies tijdens de online Open Dag niet opgenomen.

 • Het is nog mogelijk om je in te schrijven voor twee fysieke programmaonderdelen op locatie: een rondleiding en Q&A van de Ad Connected Design van 14.00 tot 15.30 uur (let op: nog maar een paar plekken beschikbaar), en een presentatie en Q&A van de MA Interior Architecture van 12.00 tot 13.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur.

  Meld je aan voor het fysieke programma

  Let op: wil je ook het online programma volgen? Meld je daar apart voor aan.

Online programma HKU Design

Klik op de online sessies die je wilt volgen in het programmablok hieronder en vul het wachtwoord in. Heb je nog geen wachtwoord? Meld je dan eerst aan en je krijgt het per email toegezonden. Veel plezier!
Design Algemeen
AD Connected Design
Fashion Design
Master Interior Architecture
Product Design
Spatial Design
Brede Basisopleiding
Q&A Studentzaken HKU
10.00
10.30
11.00
11.30
12.00
12.30
13.00
13.30
14.00
14.30
15.00
15.30
Design Algemeen
AD Connected Design
Fashion Design
Master Interior Architecture
Product Design
Spatial Design
Brede Basisopleiding
Q&A Studentzaken HKU

Fysiek programma HKU Design

Het is nog mogelijk om je in te schrijven voor twee fysieke programmaonderdelen op locatie: een rondleiding en Q&A van de Ad Connected Design van 14.00 tot 15.30 uur (let op: nog maar een paar plekken beschikbaar), en een presentatie en Q&A van de MA Interior Architecture van 12.00 tot 13.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur.

Meld je aan voor het fysieke programma

Let op: wil je ook het online programma volgen? Meld je daar apart voor aan.

Ontdek onze opleidingen

Meer weten over een specifieke opleiding? Bekijk hieronder filmpjes van studenten, lees interessante verhalen en lees uitgebreide informatie over het programma.
 • Welkom op de Open Dag! Bekijk de introductie bij HKU Design door directeur Marinda Verhoeven.
  Of loop door ons gebouw met de virtuele tour van alumni Kim Hameetman en Floor Bouwmeister

  Studeren aan HKU Design
  Studenten en docenten vertellen over studeren aan HKU Design (en HKU Media).

  Bekijk hier alvast op je gemak hoe onze bacheloropleidingen zijn opgebouwd.

  Afstudeerwerk
  Bekijk hier het werk van onze afstudeerders!
 • Over de studie
  Spatial Design gaat over het ontwerpen van ruimten. Van ingrepen in de ruimten tot het spelen met de wisselwerking tussen mens en ruimte. De 'traditionele' wereld van architectuur en ruimtelijk ontwerp verandert. Jij leert hiervoor verrassende en unieke visies te ontwikkelen.

  Bekijk hier een aantal filmpjes van onze studenten
  Selina van Maurik (jaar 1)
  Puck Groot (jaar 1)
  Lars Hendricks (jaar 1)
  Ellen Lensink (jaar 2)

  Wist je dat je ook een minor Spatialisation Design kunt volgen?
  Kijk en lees er meer over.

  Interesse in een meeloopdag?
  Klik hier om je aan te melden voor een meeloopdag op 22 april.

  Meer weten?
  Lees alles over Spatial Design!

 • Over de studie
  Mode gaat niet alleen om kleding. Het is veel meer dan dat. Mode is intens verbonden met wat er speelt in de maatschappij en de wereld. Bij Fashion Design leer je in je werk de verbinding te leggen tussen jouw fascinaties, wat jij denkt en voelt, en de tijdgeest. Je leert met je werk te laten zien wat mode en ontwerpen kán zijn. Met jouw ontwerpen vertel je een publiek jouw eigen verhaal.

  Terugblik
  HKU Fashion Design Class of 2021: "VICISSITUDO"
  Reflectie jaar 2 door HKU Fashion student
  Bekijk hier de week van eerstejaars HKU Fashion student Bo

  Afstudeerwerk
  Bekijk hier het werk van onze afstudeerders!

  Meer weten?
  Lees hier alles over Fashion Design!
 • Over de studie
  Bij Product Design gaat het niet alleen om mooie spullen. Productontwerp is veel meer dan dat: het is intens verbonden met wat er speelt in de maatschappij en de wereld. Bij Product Design ontwikkel je je tot een creatief denkende, onderzoekende ontwerper.

  Afstudeerwerk
  Bekijk hier het werk van onze afstudeerders!

  Meer weten?
  Lees hier alles over Product Design!

 • Over de studie
  Als Beeldend Verbinder ben jij de schakel tussen ruimtelijk ontwerpers, opdrachtgevers en gebruikers. Je werkt bijvoorbeeld met een tentoonstellingsmaker en gebruikt verschillende visualisatietechnieken om ontwerpen te presenteren. Zo krijgen alle belanghebbenden een goed beeld van hoe het er straks uit gaat zien.

  Proef de sfeer van de opleiding. Bekijk hier de video!

  Afstudeerwerk
  Bekijk hier het werk van onze afstudeerders!

  Interesse in een meeloopdag?
  Klik hier om je aan te melden voor een meeloopdag op 11 april of 16 mei.

 • Over de studie
  Als interieurarchitect bouw je aan ruimten die ‘iets teweegbrengen’. Tijdens deze tweejarige opleiding word je opgeleid tot interieurarchitect. Je leert hoe je creatief, communicatief en onderzoekend te werk gaat en vind jouw eigen positie in het werkveld.

  Proef de sfeer van de opleiding. Bekijk hier de video!

  Onze studenten
  Klik hier voor de film die Rowan Siriram maakte over zijn afstudeerproject.
  Bekijk het werk van Eva tijdens de HKU Awards.
  Hoe heeft oud student Elvis zijn afstudeerproject opgezet?
  Bekijk waar oud studenten Elvis en Jennifer nu mee bezig zijn

  Afstudeerwerk
  Bekijk hier het werk van onze afstudeerders!

  Interesse in een informatiebijeenkomst?
  Meld je hier aan voor een informatiemiddag op 8 april.
  Meld je hier aan voor een informatiemiddag op 10 mei.

  Meer weten?
  Lees hier alles over Master Interior Architecture!

 • Over de studie
  Overweeg je een creatieve studie, maar weet je nog niet welke richting? Wil je graag een portfolio opbouwen voordat je toelating doet voor een bacheloropleiding aan een kunstacademie? Dan is de Brede Basisopleiding iets voor jou.

  Meer weten?
  Lees hier alles over de Brede Basisopleiding!

Bekijk het volledige HKU-programma

Wil je ook eens bij een andere school rondkijken en meedoen aan een sessie? Geen probleem! Je kan met hetzelfde wachtwoord deelnemen aan alle sessies van de online Open Dag van HKU!

Ga naar een andere school!

Factsheet

Alle informatie over HKU Design nog eens nalezen? Download de brochure!

Wil je meer weten?

Voor alles wat je rondom je studie moet regelen kun je terecht bij bij de veelgestelde vragen.

Mocht je meer informatie nodig hebben of staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? We hebben tijdens de online Open Dag twee momenten waarbij je in een één-op-één gesprek je vraag kan stellen aan onze afdeling Studentzaken. Tijdens de eerste sessie kun ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Studentendecanen
Tijdens de eerste sessie kun je ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Q&A Studentzaken HKU
Sessie 1: 11.00 - 13.00 (ook studentendecanen aanwezig)
Sessie 2: 14.00 - 16.00

Algemeen contact
Mocht het te druk zijn bij deze sessies, of wil je ons liever op een ander moment bereiken? Bel of mail ons na de Open Dag!

Telefoon: 030 – 2091540 (maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00)
E-mail: sz@hku.nl