Open Dag HKU Creative Transformation

Welkom op de Open Dag van HKU Creative Transformation! Ben je op zoek naar een innovatieve leeromgeving waar je je creativiteit, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid volop kwijt kunt? Bij Creative Transformation leiden we creatieve ontwerpers, makers en denkers op die werken aan een inclusieve, betekenisvolle en duurzame samenleving. Ontdek onze bachelor en masters!

Hoe werkt het?

Vandaag kun je tussen 10.00 tot 16.00 uur aansluiten bij de Open Dag. Je kunt de dag zowel online als fysiek bezoeken. Tijdens een online programma met presentaties en Q&A's vertellen we je alles over onze opleidingen en kun je terecht kunt met al je vragen. Ook is er een fysiek programma zodat je de sfeer kunt proeven op onze verschillende locaties.
 • Wachtwoord
  Om toegang te krijgen tot het online programma en op de hoogte te blijven van de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken moet je je eerst aanmelden. Na je aanmelding krijg je een e-mail met een wachtwoord dat geldig is voor alle Zoom-sessies in het programma. Ook laten we je meer weten over de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken. Ben je al aangemeld? Dan hoef je je niet nog een keer aan te melden.

  Wat past bij mij?
  Wanneer je je aanmeldt, vragen we je in welke richting je geïnteresseerd bent. Weet je niet welke richting je moet kiezen? Gebruik dan de opleidingskiezer. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen per richting, maar ook bij welke richting iedere opleiding hoort. Heb je interesse in meerdere richtingen? Meld je dan aan voor de richting waar je de meeste voorkeur voor hebt.

  Wat ontvang je na je aanmelding?
  Je ontvangt maximaal 5 e-mails met onder andere het wachtwoord voor de Zoom-sessies, de juiste links naar het programma van jouw interesse en de webpagina waar de online Open Dag plaatsvindt.

  Ook HKU Studiekeuzenieuws ontvangen?
  Vink dan in het formulier ‘HKU Studiekeuzenieuws’ aan. Je ontvangt dan elke 2 weken een mail met informatie die je helpt bij het maken van je studiekeuze. Denk aan toelatingsinfo, toffe interviews en uitnodigingen voor (online) evenementen. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor mails van HKU.

 • ​Zoom downloaden
  Download de Zoom-app gratis op je laptop of je mobiele telefoon. Meer weten over het gebruik van Zoom? Lees dan de instructie.

  Deelnemen aan een sessie
  Klik op de Zoom-link in het programmablok van de school of opleiding. Vervolgens kom je in de online sessie terecht. Je camera en microfoon kun je aan- of uitzetten met de iconen (op je laptop linksonderin). Tijdens de sessie hoor je van de docent of de co-host hoe je vragen stelt. Vaak zal dit via de chat gaan. Je opent het chat-venster door op het icoon te klikken (op je laptop onderaan, midden).

  Let op: wegens drukte kan het soms even duren voordat je wordt toegelaten tot een sessie.

  Om de privacy van alle bezoekers te beschermen, worden de Zoom-sessies tijdens de online Open Dag niet opgenomen.

 • Tijdens het fysieke programma kun je de sfeer komen proeven op onze locatie.

  Meld je aan voor het fysieke programma

  Let op: wil je ook het online programma volgen? Meld je daar apart voor aan.

Online programma HKU Creative Transformation

Klik op de sessie die je wilt volgen in het programmablok hieronder en vul het wachtwoord in. Heb je nog geen wachtwoord? Meld je dan eerst aan en je krijgt het per email toegezonden. Veel plezier!

Bachelor Design for Change and Innovation
Master Crossover Creativity
Master of Education in Arts
Q&A Studentzaken HKU
10.00
10.30
11.00
11.30
12.00
12.30
13.00
13.30
14.00
14.30
15.00
15.30
Bachelor Design for Change and Innovation
Master Crossover Creativity
Master of Education in Arts
Q&A Studentzaken HKU

Ontdek onze opleidingen

Meer weten over een specifieke opleiding? Bekijk hieronder filmpjes van studenten, lees interessante verhalen en lees uitgebreide informatie over het programma.
 • Over de studie
  Voor creatieve pioniers met een missie. Wil jij serieuze maatschappelijke problemen oplossen zoals eenzaamheid onder jongeren, kinderen met overgewicht of het uisterven van bijen? Bij deze studie leer je samen met bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties innovatieve oplossingen te ontwerpen voor knelpunten in de samenleving. Bekijk de schoolvideo!

  Video
  Ontwerpen, innoveren en samen maatschappelijke problemen oplossen: maak kennis met Design for Change and Innovation. Bekijk de video!

  Interesse in een meeloopdag?
  Klik hier om je aan te melden voor een meeloopdag op 7 april of 9 mei.

  Interesse in een informatiebijeenkomst?
  Klik hier om je aan te melden voor een informatiebijeenkomst op 7 april of 12 mei.

  Meer weten?
  Lees alles over Design for Change and Innovation!

 • Over de studie
  Voor aanjagers van verandering en innovatie. Wil jij oplossingen ontwerpen voor complexe maatschappelijke uitdagingen zoals het bevorderen van sociale inclusie, het inrichten van de publieke ruimte of het richting geven aan de impact van AI en nanotechnologie? Bij deze opleiding leer je creativiteit, ondernemerschap en discipline overstijgend samenwerken integraal in te zetten voor de samenleving van de toekomst.

  Video's
  Ontwerpen, onderzoeken en innoveren vanuit jouw eigen fascinatie: maak kennis met de Master Crossover Creativity en bekijk de video!
  Bekijk ook de voorlichtingsvideo van de Master Crossover Creativity.

  Maak kennis met onze alumni en studenten!
  Dit is Bertrand!
  Dit is Anne!
  Dit is Marene!
  Dit is Jennefer!
  Dit is Alain!
  Dit is is Emma!

  Informatiebijeenkomst
  Wil je meer informatie? Dat kan tijdens de informatiebijeenkomst op 28 april.
  Stuur een e-mail naar susan.vanesch@hku.nl. Dan nemen wij contact met je op!

  Meer weten?
  Lees hier alles over de master Crossover Creativity!
 • Over de studie
  Voor trainers, docenten en L&D'ers die een volgende carrièrestap willen maken. Wil jij inspirerende en innovatieve didactische concepten ontwikkelen zoals een tool, spel of leerlijn? Bij deze opleiding ga je aan de slag met je eigen professionele ambitie en leervragen uit de praktijk om je skills op het gebied van creatief ondernemerschap, onderwijs ontwerp en onderzoek te optimaliseren.

  Video
  Ontwerpen, onderzoeken en innoveren vanuit jouw professionele ambitie: maak kennis met de Master of Education in Arts. Bekijk de video!

  Interview
  Benieuwd wat de Master jou kan brengen? Lees het interview met student Annet Schaap.

  Onze alumni
  Bekijk eindexamenwerk van Charlotte, Thijs en Eva.

  Informatiebijeenkomst
  Wil je meer informatie? Dat kan tijdens de informatiebijeenkomst op 22 april.
  Stuur een e-mail naar suzan.lutke@hku.nl. Dan nemen wij contact met je op!

  Meer weten?
  Lees hier alles over de Master of Education in Arts!

Video's door studenten en alumni

Onze studenten en alumni maakten een video om je een kijkje te geven in hun eindexamenwerk, en laten je ervaren hoe het is om een CT-student te zijn.

Bekijk het volledige HKU-programma

Wil je ook eens bij een andere school rondkijken en meedoen aan een sessie? Geen probleem! Je kan met hetzelfde wachtwoord deelnemen aan alle sessies van de online Open Dag van HKU!

Ga naar een andere school!

Studentenwerk

Dit is wat onze studenten maken!

Factsheet

Alle informatie over onze school nog eens rustig nalezen? Download de brochure!

Wil je meer weten?

Voor alles wat je rondom je studie moet regelen kun je terecht bij bij de veelgestelde vragen.

Mocht je meer informatie nodig hebben of staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? We hebben tijdens de Open Dag twee momenten waarbij je in een één-op-één gesprek je vraag kan stellen aan onze afdeling Studentzaken. Tijdens de eerste sessie kun ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Studentendecanen
Tijdens de eerste sessie kun je ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Q&A Studentzaken HKU
Sessie 1: 11.00 - 13.00 (ook studentendecanen aanwezig)
Sessie 2: 14.00 - 16.00

Algemeen contact
Mocht het te druk zijn bij deze sessies, of wil je ons liever op een ander moment bereiken? Bel of mail ons na de Open Dag!

Telefoon: 030 – 2091540 (maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00)
E-mail: sz@hku.nl