Kamers voor studenten HKU Utrechts Conservatorium

Studeer jij aan het conservatorium? Dan kom je in aanmerking voor een kamer in een studentenhuis speciaal voor conservatoriumstudenten.
Als conservatoriumstudent maak je veel muziek. Dit maakt het vaak extra moeilijk om woonruimte te vinden. Daarom hebben Portaal Utrecht en SSH speciaal voor conservatoriumstudenten een paar panden gereserveerd. Er zijn zowel kamers in studentenhuizen als zelfstandige éénkamerappartementen.

Via SSH

Je kunt je via SSH inschrijven voor woonruimte in een conservatoriumpand. Hier kun je muziek maken in bijvoorbeeld een extra geïsoleerde kelder.

Schrijf je in bij SSH

Via Portaal

Je kunt je ook inschrijven voor een kamer aan de St. Ludgerusstraat, via Portaal Utrecht. Deze woonruimte bestaat uit een gemengde woonvorm in samenwerking met de Tussenvoorziening.

Bekijk een filmpje van Portaal over gemengd wonen.
Download alle informatie over de woningen van Portaal (PDF)

Schrijf je in voor de wachtlijst

Inschrijven wachtlijst vanaf je eerste studiejaar

Voor conservatoriumkamers is een wachtlijst. Hiervoor kun je je pas inschrijven vanaf 1 september in je eerste studiejaar. Gemiddeld duurt het twee jaar voordat je een conservatoriumkamer kunt krijgen. Zorg er dus voor dat je ook op zoek gaat naar andere kamers!