Medialabs

Medialabs is een verdiepende en/of verbredende module binnen jaar 1 en 2 van HKU Media. Alle eerste- en tweedejaars studenten van alle opleidingen van HKU Media doen mee.

Uitdaging om te experimenteren

Tijdens de module Medialabs krijg je de mogelijkheid om je skills (vaardigheden) uit te breiden. Je maakt kennis met media-brede skills of juist heel specialistische skills. Je leert nieuwe skills te betrekken op je eigen discipline en naar je werk vanuit een nieuw perspectief te kijken en te bevragen. De kennismaking met een nieuwe discipline is bedoeld als verrijking en verdieping van je eigen vakgebied. Hiermee ben je beter voorbereid op de situatie in het huidige werkveld. Je wordt uitgedaagd te experimenteren en te onderzoeken om te ontdekken wat hierin voor jou als maker interessant is. De uitkomst is vaak ondefinieerbaar en onvoorspelbaar, vandaar de naam lab.

Wanneer?

Je volgt het Medialab van jouw keuze op de vrijdagmiddagen van blok 1 en 4.

Deelnemende studierichtingen

Medialabs is een Media-brede module. Van alle opleidingen doen de eerste- en tweedejaars studenten mee.
Wanneer Wat
Van 14 augustus 2023 10:00 en zondag 20 augustus 2023 23:59 inzage en inschrijving
Vanaf maandag 21 Augustus 2023 (NB: je ontvangt bericht na de loting) loting
Vanaf woensdag 23 augustus 2023 om 10:00 tot zondag 27 augustus 2023 om 23:59 na-inschrijving
Vrijdag 8 september start lessen

Benodigde documenten

Toetsing en beoordeling

Toetsing is binnen het lab. Vaak in de vorm van een (mondelinge) presentatie waarin de opgedane kennis gekoppeld wordt aan het persoonlijke (discipline gebonden) werk- en ontwikkelproces.

  • Je wordt beoordeeld aan de hand van je actieve deelname aan de bijeenkomsten van Medialab, en de uitvoering van de maak-, doe- en discussie-oefeningen die je in de les en daarbuiten krijgt.
  • Aan de hand van de opdrachten toon je aan dat je de aangereikte (maak-/onderzoeks-/denk-/professionele) technieken op beginnersniveau hebt leren beheersen en dat je er mee kunt maken.

Herkansingsinformatie

We vertrouwen erop dat je na inschrijving ook daadwerkelijk aanwezig bent en je actief inzet tijdens de lessen. Je kunt 1x afwezig zijn met een reden vooraf gemeld bij de docent. Ben je vaker niet aanwezig dan is je beoordeling onvoldoende en moet je een lab inhalen.