Profiel

HKU is de grootste kunsthogeschool van Nederland. Wij denken verder dan de creatieve industrie alleen. Bij HKU gaat het om de verbinding tussen kunst en de maatschappij.

De verbinding tussen kunst en maatschappij

Onder het motto 'De kunst van HKU, nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen' leiden we talentvolle studenten op die vanuit de kunsten innovatieve toepassingen ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen.

HKU-studenten en afgestudeerden zetten hun talent niet alleen in binnen het culturele werkveld of de creatieve industrie. Ook op diverse maatschappelijke gebieden dragen afgestudeerden van HKU met hun creatieve en kunstzinnige denk- en werkwijzen bij aan vernieuwingen. Denk bijvoorbeeld aan zorg, welzijn, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking.

HKU JaarbeeldAls HKU zijn we trots op onze studenten en alumni. Hun werk krijgt overal speciale aandacht: bijvoorbeeld op filmfestivals, in de landelijke media, bij uitgeverijen, in de game-industrie en bij zorginstellingen. Bekijk het talent van HKU-studenten en alumni en de hoogtepunten uit het HKU-jaar in het jaarbeeld.

Naar het jaarbeeld

HKU als onderzoeksinstituut

HKU is tevens een vooraanstaand onderzoeksinstituut binnen de creatieve industrie. Binnen onze vijf lectoraten ontwikkelen onderzoekers en studenten nieuwe kennis op het snijvlak van kunst en de toepassing daarvan in de maatschappij. Onze vier expertisecentra delen nieuwe kennis binnen de opleidingen en met professionals die zich verder willen ontwikkelen.

Meer over onderzoek binnen HKU