Leren

Onderzoeksgebied leren gaat over onderwijsinnovatie, persoonsvorming en professionele ontwikkeling. Kunst en professionalisering staan hierbij centraal.

Dit doen we

Dit onderzoeksgebied houdt zich bezig met onderwijsinnovatie, persoonsvorming en professionele ontwikkeling. De praktijk staat hierbij centraal, zoals bij het zogeheten muzische onderzoek van het lectoraat Kunst en Professionalisering.

Onderscheidend karakter

Een belangrijke kracht achter onze onderwijsinnovatie is daarnaast de notie Leven Lang Leren. HKU wil niet alleen een plek zijn voor hbo-studenten, maar ook voor werkende (creatieve) professionals die zich willen blijven ontwikkelen. Op onze instelling ontmoeten bachelor- en masterstudenten, professionals, docenten en opdrachtgever elkaar in onderwijs en onderzoek. Zij werken samen in leergemeenschappen.

Dit maken we 

Projecten

Onze projecten omvatten onder andere promotieonderzoeken, pd-trajecten en gesubsidieerde onderzoeken, vaak in samenwerking met andere partners. Onderstaand een greep uit de projecten die raken aan het onderzoeksgebied Leren.

Dit zijn onze resultaten

Publicaties

Vanuit HKU verschijnen regelmatig boeken en andere publicaties. Deze kun je terugvinden in onze publicatiedatabase en onder HKU Press. Met onze publicaties willen we een brug vormen tussen onderzoek, onderwijs en werkveld. Ga met onderstaande button naar de publicaties van HKU!

Verbonden onderdelen

Contact

Contactpersoon: Marjolijn van den Berg (Coördinator Onderzoeksgebieden)
Email: marjolijn.vandenberg@hku.nl
Telefoon: +31 (0)30-2091509
Locatie: Nieuwekade 1