Leren

Onderzoeksgebied leren gaat over onderwijsinnovatie, persoonsvorming en professionele ontwikkeling. Kunst en professionalisering staan hierbij centraal.

Dit doen we

Dit onderzoeksgebied houdt zich bezig met onderwijsinnovatie, persoonsvorming en professionele ontwikkeling. De praktijk staat hierbij centraal, zoals bij het zogeheten muzische onderzoek van het lectoraat Kunst en Professionalisering.

Onderscheidend karakter

Een belangrijke kracht achter onze onderwijsinnovatie is daarnaast de notie Leven Lang Leren. HKU wil niet alleen een plek zijn voor hbo-studenten, maar ook voor werkende (creatieve) professionals die zich willen blijven ontwikkelen. Op onze instelling ontmoeten bachelor- en masterstudenten, professionals, docenten en opdrachtgever elkaar in onderwijs en onderzoek. Zij werken samen in leergemeenschappen.

Dit maken we 

Projecten

Goed Werk Expeditie

Goed Werk Expeditie is een zoektocht van verschillende organisaties die op zoek zijn naar wat ‘goed werk’ is en hoe je dit toepast in je organisatie. Hoe draag je als organisatie bij aan maatschappelijke vraagstukken zoals vergrijzing, armoede en duurzaamheid. Het project is gerealiseerd door het Lectoraat Kunst & Professionalisering en richt zich niet alleen op het resultaat maar ook op de werkwijze om ‘goed werk’ te leveren.

Lees hier meer over Goed Werk Expeditie

Ludodidactiek

Tijdens dit programma leren professionals hoe je spelprincipes inzet in het onderwijs. Vanuit de Innovatie Studio in samenwerking met HKU Creative Transformation is dit programma ontstaan. Het doel van het programma is door middel van spelprincipes leerlingen te motiveren en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Lees hier meer over Ludodidactiek

Publicaties

Bekijk hier alle publicaties

Contact

Contactpersoon: Marjolijn van den Berg (Coördinator Onderzoeksgebieden)
Email: marjolijn.vandenberg@hku.nl
Telefoon: +31 (0)30-2091509
Locatie: Nieuwekade 1