Programma Leren

Het Programma Leren van HKU helpt bij het ontwikkelen van passend onderwijs voor studenten en creatieve professionals.

Dit doen we

Het Programma Leren ondersteunt en ontwerpt activiteiten om de lespraktijk te verbeteren en nieuwe onderwijsinitiatieven te ontplooien. We werken vanuit een onderwijskundig perspectief en richten ons op vijf belangrijke facetten die elkaar vaak aanvullen: onderwijsontwikkeling, flexibel onderwijs, leven lang ontwikkelen, didactiek en kunsteducatie.

Als programma Leren versterken we het onderwijs door middel van trainingen, ontwerpsessies, advies en ondersteuning. We geloven in de kracht van innovatie en stimuleren docenten om kennis te delen, netwerken op te bouwen en samen te experimenteren met nieuwe vormen van onderwijs. Een belangrijke focus van ons programma is het zichtbaar maken van kennis en het opbouwen van strategische partnerschappen. Door samen te werken met partners streven we naar een duurzame en impactvolle bijdrage aan de ontwikkeling van onderwijs.

Onderwijsaanbod ontwikkelen

'Leven lang ontwikkelen' is een belangrijk thema bij de vernieuwing van het onderwijs van HKU. HKU wil niet alleen plek bieden aan voltijd-hbo-studenten, maar ook ruimte bieden aan werkende (creatieve) professionals. Dit kan door flexibel en divers onderwijs aan te bieden.

Samen met de schools werken onderwijskundig ontwerpers van het programma aan een gevarieerd onderwijsaanbod voor de verschillende doelgroepen van HKU. Ze adviseren of begeleiden docenten en docententeams bij vernieuwingen in het onderwijsprogramma. Ook dragen ze bij aan beleid op deze thema’s, bijvoorbeeld over minoren.

Het Programma is ook verantwoordelijk voor de HKU Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (Inclusief de Basis Kwalificatie Examinering) en de Senior Kwalificatie Examinering (SKE).

Wie zijn we

 • Margit Arts - Programmamanager en onderwijskundig ontwerper
  Siete Sirag - Onderwijskundig ontwerper
  Thijs Davids - Onderwijskundig ontwerper
  Babette van Rhede van der Kloot - Onderwijskundig ontwerper
  Hanneke van der Lende - Onderwijskundig ontwerper
  Marlies Dorigo - Professionalisering: Onderwijs en Didactiek
  Lotte Timmermans - Community manager Utrecht Creative Community

Contact

Vragen of ideeën? Neem contact op met programmamanager Margit Arts.

margit.arts@hku.nl
030 209 16 53