Creatief Ondernemerschap

Het Programma Creatief Ondernemerschap van HKU helpt studenten, docenten en alumni hun ondernemerschap te ontwikkelen. Hoe? Door creatief aanpassingsvermogen, strategisch inzicht en vooral een actieve ondernemende houding te stimuleren.

Dit doen we

Helpen ondernemen

Niet iedere kunststudent wordt zelfstandig ondernemer, maar alle kunststudenten moeten wél kunnen ondernemen. Want kijken over de grenzen van de eigen beroepspraktijk wordt steeds belangrijker om te werken in de kunsten en creatieve industrie.

Het Programma Creatief Ondernemerschap helpt studenten, docenten en alumni ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. Daarbij is ruimte voor méér dan alleen het economisch vooruitzicht. De aandacht gaat ook naar maatschappelijke betekenis, sociaal ondernemerschap en innovatief denken. We zoeken nadrukkelijk partnerschappen binnen en buiten Utrecht en koppelen onderwijs aan bedrijvigheid wanneer die elkaar kunnen versterken.

Alumni-voor-Alumni Meetups

Het Programma Creatief Ondernemerschap brengt alumni met elkaar in contact tijdens Alumni-voor-Alumni Meetups. Dat zijn bijeenkomsten waar zowel starters als ervaren professionals welkom zijn. Jonge en oudere afgestudeerden kunnen elkaar zo ontmoeten, hun kennis, ervaring en netwerk delen en samen opdrachten doen. HKU-alumnus? Doe dan mee om jonge makers te ontmoeten. Ontdek nieuw talent en nieuwe manieren van denken en werken. Of misschien wil je als starter juist leren van alumni met ervaring.

Publicaties

Bekijk hier alle publicaties

Gerelateerde onderdelen

Bekijk hieronder waar we ons zoal mee bezig houden.

Wie zijn we

Onze medewerkers

Arlette Kerkhof - programmamanager
Ingrid Mooy - projectleider
Jitske Hirs - accountmanager
Tom van de Wetering - projectmedewerker HKU X
Annette Knol - coördinator programma, productie & community HKU X

Contact

E-mail

centrumondernemerschap@hku.nl

Locatie

Programma Creatief Ondernemerschap
Nieuwekade 1
3511 RV Utrecht

HKU X
Ina Boudier-Bakkerlaan 50 (meteen links na de ingang)
3582 VA Utrecht

Postadres

HKU t.a.v. Programma Creatief Ondernemerschap
Postbus 1520, 3500 BM Utrecht