HKU Showcase vrijdag 19 januari 2024

Ontmoet een nieuwe generatie studenten HKU Games tijdens de HKU Showcase op vrijdag 19 januari 2024 tussen 13:00 en 17:00 uur.

Over HKU Showcase​

Benieuwd naar het werk van de nieuwe generatie game artists, game developers, game designers en interaction designers? Kom dan op vrijdag 19 januari 2024 naar de HKU Showcase van HKU Games op de Ina Boudier-Bakkerlaan in Utrecht.

Tussen 13:00 en 17:00 uur presenteren derde- en vierdejaars studenten hun projecten en kun je de nieuwste games, installaties en performances bekijken, bespelen en beleven. Ook zijn er diverse Talks over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van Games. Kom kijken en laat je inspireren!

Greep uit de projecten 2023

  • Dream Drift is een digitale en interactieve illustratie voor kinderen van 6 tot 9 jaar. De illustratie geeft op een speelse en toegankelijke wijze een veilig en kalm gevoel. Thema’s zijn knuffels, vriendjes, rust en fantasie. Door het kind binnen de interactieve ervaring prikkelende, niet confronterende en open vragen te stellen komen kinderen op eigen kracht tot rust. Door de constante feedback van een kindertherapeut hoopt maker Zjacky van Bebber dat het project bijdraagt aan bepaalde emotieregulatie en zo kinderen gerust te stellen. Zo kunnen kinderen binnen een therapeutische sessie verder gaan met zichzelf beter te leren kennen en begrijpen. De techniek die wordt toegepast is niet ingewikkeld, het ziet er bijna uit als een schilderij. Maar wel een die tot leven komt als je ervoor gaat zitten.

  • Trein maar fijn is een spel dat werknemers van Arriva helpt bewustere keuzes te maken op het gebied van duurzaamheid. In het spel voer je samen met robot Dorien opdrachten uit. Denk aan acties als afval opruimen en scheiden of zonnepanelen installeren. Doordat je in het spel vooruit kan blikken kun je zien wat de resultaten in de toekomst zullen zijn. opdrachten voltooit zie je de toekomst stapje voor stapje verbeteren. Zo geeft het spel inzicht in welke acties je kan ondernemen om de maatschappij te verbeteren.

  • In deze 2D side-scroller avontuurgame volg je Lian en Valaidria in hun reis door het bos nabij de grote stad Valadrian. Probeer je achtervolgers te snel af te zijn, het vertrouwen van Valaidria te winnen, vecht voor je leven en ontdek magische omgevingen en wezens in deze spannende game. Als speler heb je zelf in de hand of Valadrian bereikt wordt en de belangrijke brief die Valaidria bij zich draagt afgeleverd wordt. Doormiddel van keuzes in de dialogen vorm je de persoonlijkheden van de personages. Daarmee beïnvloed je de uiteindelijk keuzes van Lian en Valaidria op de meest cruciale momenten in het spel.

  • In deze 3D adventure puzzelgame krijg je een opdracht van de mysterieuze godin Fortuna. Er zijn tarotkaarten vermist en aan jou de opdracht ze te vinden. Door de puzzels op te lossen kom je dichterbij de kaarten. Het spel gaat over waarzeggerij en gekke magie. Ieder level draagt de naam van een tarotkaarten. De levels in deze demo van het spel heten ‘The fool’ en ‘The magician’. Een thema dat is doorgevoerd in het verhaal en de omgeving van het spel.

Meer over HKU Games

Je raadt het al: bij HKU Games staan games en interactie centraal. Je ontwerpt vooral interactie met mensen via games, website en mobiele telefoons. De vraag naar game- en interaction designers groeit sterk. Er is ook steeds meer behoefte aan specialistische ontwerpers die met andere disciplines kunnen samenwerken.

Samenwerken met HKU

Wil je als organisatie samenwerken met talentvolle studenten, alumni of onderzoekers? HKU biedt veel mogelijkheden zoals stages, projecten en onderzoeken.

Lees meer over samenwerken met HKU