HKU Games Showcase

Op 19 januari 2024 presenteerden derde- en vierdejaars studenten hun projecten en de nieuwste games, installaties en performances waren te bekijken, bespelen en beleven.

Over Showcase​

HKU Showcase is eeen jaarlijks terugkerend event van HKU Games. Je ontdekt hier het werk van de nieuwe generatie interaction designers, game artists, game developers en game designers.

Op 19 januari 2024 presenteerden derde- en vierdejaars studenten hun projecten en de nieuwste games, installaties en performances waren te bekijken, bespelen en beleven. Ook waren er diverse Talks over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van Games.

Greep uit de projecten 2024

  • Deze 2D metroidvania speelt zich af op een planeet waar het ecosysteem is verwoest door een bedrijf dat er naar grondstoffen boort. De speler speelt een cyborg die als werker uit de AI hivemind van dat bedrijf is verstoten. Tijdens de game verkent de speler de onbekende planeet en ervaren ze hoe de grenzen tussen mens, natuur en machine steeds meer vervagen, om uitendelijk de planeet te herstellen van de destructie van het bedrijf.

    Door: Barbara Mathijssen, Bart van Lierop, Floren Blom, Jasmine de Rooy, Jogchum Hofma en Max Kuilman.

  • ‘Everdew's Maypleforge’ gaat over wapens kopen in games. Het is frustrerend om (in-game) geld te spenderen aan een duur wapen waar je uiteindelijk niet tevreden mee bent. Om dit te voorkomen wil Nadja May Kramer een winkel ontwerpen waar je wapens eerst kan testen voordat je deze koopt. Om hierin de flow zo goed mogelijk te behouden kan je de wapens testen in de omgeving van de winkel, om zo een betere keuze kunnen maken in het kiezen van een wapen.

  • Een spel gericht op kinderen, ter voorbereiding voor een toneelstuk over de Griekse mythologie. Het spel bevat 3 minigames met de karakters Charon, Cerberus en Hades. Door: Amber Destina, Dave van Staden, Inti van Damme, Mees Hollebeek en Orion Keren Puts

Meer over HKU Games

Bij HKU Games staat de kunst van games centraal. Games vormen de meest complexe, engagerende en moderne kunstvorm die er is. Eén die zonder speler niet bestaat. Games hebben enorme veranderkracht en maken impact op individu, werkveld en samenleving.De opleidingen van HKU Games zijn als enige in Nederland geworteld in een kunstacademie. Dat zie je terug in ons onderwijs, waar de basis wordt gevormd door traditionele maakprocessen en mensgericht ontwerpmethodes: player-centered design. Dit ontwerpproces is gericht op de ervaring, het opwekken van emoties en het stimuleren van reflectie.

Bij HKU Games leer je games te ontwerpen. Je kunt ervoor kiezen je te richten op het ontwerpen van de gameplay, de interactieve visuals of juist het programmeren van games. Bij ons kun je volop dingen uitproberen en leren door te doen.