Keep An Eye Photography Stipendium

De Keep an Eye Foundation ondersteunt jong, veelbelovend talent op het gebied van kunst en vormgeving. Met het Keep an Eye Photography Stipendium wordt aan afgestudeerden ondersteuning geboden: zowel op praktisch als financieel gebied.

Het Keep an Eye Photography Stipendium is bedoeld om afgestudeerden, die met het medium fotografie werken, direct na het afstuderen ondersteuning te bieden en hen een financiële stimulans te geven. Het stipendium draagt op deze manier bij aan de profilering als maker/beginnend kunstenaar, en maakt het mogelijk voor de pas afgestudeerden om zich (met behulp van coaching) te nestelen in de praktijk van een bij hem of haar passend werkveld.

Ieder jaar ontvangen drie afgestudeerden een geldbedrag van €10.000,- waarvan €2.500,- gereserveerd is voor coaching. Studenten van de richting Photography maken kans op het stipendium.

Uitreiking Stipendium 2023

Voor de vierde keer is het Keep an Eye Photography Stipendium uitgereikt aan drie HKU-afstudeerders. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 30 juni 2023 op HKU locatie Oudenoord kregen Bhakti Bienemann, Yeshua Tjie-A-Loi en Milo Poelman de prijs overhandigd.

De jury, bestaande uit Iris Sikking (curator fotografie en werkzaam bij het Fotomuseum Den Haag), Isabelle van Hemert (beeldredacteur bij De Correspondent) en Jaya Pelupessy (beeldend kunstenaar en HKU-alumnus Photography) bediende zich bij het bekijken van het werk van twee vragen: werd zij gegrepen door het plan en werd zij gegrepen door het werk? Dat bleek dus het geval bij het werk van Bhakti, Yeshua en Milo.

'We hopen dat deze drie mensen doorpakken en zichzelf het komend jaar zo weten te organiseren onder begeleiding van coaches, dat ze de verdieping aangaan, hun positie als maker verstevigen en zich artistiek en beeldend verder ontwikkelen. Kortom, verras ons!' Aldus de jury.

Lees hier het jurycommentaar

Winnaars 2020, 2021 en 2022