De Kapel

Een prachtige plek met een religieus karakter, geschikt voor onversterkte concerten.

De zaal

De Kapel (H0.15) is gebouwd in 1894 als onderdeel van het gebouw Johannes de Deo, een ziekenhuis van een katholieke orde van ziekenverpleegsters en bevindt zich in het hoofdgebouw van HKU Utrechts Conservatorium aan de Mariaplaats 28 te Utrecht. Het religieuze karakter is nog zichtbaar in de kapel. Zo zijn er bijvoorbeeld glas-in-lood ramen van Heinrich Geuer. Hierin zijn taferelen uit het leven van Johannes de Deo te herkennen.

Van Vulpen bouwde voor de kapel een orgel dat in 1974 in gebruik is genomen. Tegenwoordig is het orgel in gebruik als studie-instrument en worden er concerten op gegeven.

Deze ruimte is geschikt voor onversterkte concerten.

HKU volgt m.b.t. COVID-19 ook voor zaalverhuur de op dat moment geldende maatregelen, neem voor meer informatie hierover contact op via verhuringen.mariaplaats@hku.nl

Kenmerken

Capaciteit
Zaal: 40 losse zitplaatsen (rijen losse stoelen met een gangpad in het midden).
Podium: maximaal 15 personen.

Afmetingen
16 x 5,5 m. Het gewelfde plafond is 8,5 meter hoog.
Het vaste lage podium van 5 m breed heeft een diepte van 6,5 m en is aan de achterzijde halfrond.

Inclusief bij zaalhuur:
  • Gebr. van Vulpen orgel (alleen te bespelen door gediplomeerde musici)
  • Klavecimbel (alleen te bespelen door gediplomeerde musici)
  • 15 concertstoelen + 15 muzieklessenaars

Diensten (verplicht) afnemen bij zaalhuur:

  • Extra portier met BHV
  • UC contactpersoon tijdens huurperiode

Prijzen

Zaalhuurprijs (minimale afname 7,5 uur, excl. BTW)
Basistarief € 638- (7,5 uur), daarna € 85,- per uur.

Voor organisaties uit de culturele sector met activiteiten zonder winstoogmerk hanteren we een korting van 50% op de zaalhuur.

Alle extra kosten die we moeten maken voor de inhuur van personeel en/of apparatuur, materialen enz. t.b.v. de verhuring, worden doorberekend aan de huurder en vooraf kenbaar gemaakt in een offerte.

Foyer

Het is mogelijk om voor cateringdoeleinden gebruik te maken van de foyer. We vragen daar geen extra huur voor maar deze ruimte is niet exclusief te reserveren en moet tijdens de verhuring toegankelijk blijven voor studenten en medewerkers.

Catering

Koffie, thee, frisdranken en versnaperingen zijn momenteel bij HKU Utrechts Conservatorium alleen beschikbaar via de vending machines in de foyer.

Het nuttigen van alcoholische dranken is niet toegestaan in en voor het gebouw, tenzij nadrukkelijk afgesproken binnen het contract.