Locatie Janskerkhof

Janskerkhof is het podium van theatermakers, acteurs, toeschouwers, studenten en docenten. Ze ontmoeten elkaar hier, in het centrum van Utrecht.

Schools

Op het Janskerkhof kun je verschillende studies van HKU Theater volgen. Ook vind je op deze locatie het hart van HKU Theater: het Akademietheater.

HKU Theater 

Van theatermaker tot theaterschrijver en van acteur tot docent theater, HKU Theater biedt vele mogelijkheden. HKU Theater is dé plek om verschillende disciplines van de theaterwereld te leren kennen, te bestuderen en te beleven.
 
Lees meer over HKU Theater

HKU Theater op de 1,5 meter

We zijn blij dat we het werk van onze studenten weer aan publiek mogen presenteren. Om jouw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, willen we je vragen om onderstaande info goed door te lezen.

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts (38 graden of hoger).
  • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de presentatie. Dit voorkomt eventuele wachtrijen en opstoppingen.
  • Bezoek je een presentatie op locatie Janskerkhof, dan ga je naar binnen via de ingang op Janskerkhof 17 (de deur rechts naast Café Hofman). Na afloop van de voorstelling verlaat je ook via deze deur het gebouw.
  • Voorafgaand aan de voorstelling doen we bij de kassa een gezondheidscheck.
  • In het gebouw hebben we op de grond routes aangebracht waarmee we de 1,5 meter willen waarborgen. Ook zorgen we voor desinfectiemiddel op verschillende plekken in het gebouw.
  • We vragen je om op 1,5 meter te blijven van andere bezoekers, medewerkers en studenten.
  • Nadat we jouw kaartje hebben gecontroleerd krijg je van ons een plaats toegewezen. Wij zorgen voor een publieksopstelling waarbij iedereen op 1,5 meter van elkaar zit. Ook mensen die bij 1 huishouden horen. In onze theaterzalen zijn deze plekken te herkennen aan een groene markering.
  • We vragen je om na afloop van de voorstelling meteen de zaal en het gebouw te verlaten. Onze bar kan helaas niet open, maar gelukkig zijn er genoeg cafe’s in de buurt voor een goede nazit.

  • I.v.m. een eventueel contactonderzoek bewaren we jouw naam en contactgegevens tot twee weken na jouw bezoek. Daarna verwijderen we deze gegevens.
  • Mocht je corona gerelateerde klachten krijgen dan is het goed om je te laten testen. Bij een positieve uitslag start je met de GGD het bron- en contactonderzoek. Het is belangrijk om ons daarbij ook in te lichten zodat wij de personen die de voorstelling met jou hebben mogen bezoeken te adviseren hun gezondheid in de gaten te houden. Je kunt ons bereiken op het volgende telefoonnummer: 030-2091709.

Contact

Adres hoofdgebouw

Janskerkhof 18
3512 BM Utrecht
Telefoon: 030-2091709

Openingstijden: ma t/m do 08.30 – 21.45 uur, vrij 08.30 - 18.00 uur en zat 10.00-17.00 uur (vanaf 21 november)

Adres Akademietheater

Janskerkhof 17
3512 BM Utrecht

Openingstijden: ma t/m do 08.30 – 21.45 uur, vrij 08.30 - 18.00 uur en zat 10.00-17.00 uur (vanaf 21 november)

Adres kantoren acteurs- en schrijfopleiding, leslokalen

Janskerkhof 4a
3512 BK Utrecht

Openingstijden: ma t/m do 08.30 – 21.45 uur, vrij 08.30 - 18.00 uur en zat 09.00-17.00 uur (vanaf 31 oktober)

Route

Openbaar vervoer

Zowel in het weekend als doordeweeks kun je vanaf Utrecht Centraal met de bus naar de halte Janskerkhof reizen. Er zijn veel bussen die stoppen bij deze halte zoals bus 2, 8, 28 of 77. De busrit duurt ongeveer 5 minuten.

Bekijk de actuele dienstregeling op de website van U-OV.

Parkeren

Parkeren in het centrum van Utrecht is zeer moeilijk. We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen. Raadpleeg de website www.parkerenindestad.nl om te zien waar je gratis kunt parkeren.