HKU

Wat leer je?

Mode is intens verbonden met wat er speelt in de maatschappij en de wereld. Gedurende de opleiding leer je om als maker verbanden te leggen tussen je eigen fascinaties en de tijdsgeest. Zo creëer je als mode ontwerper een mensbeeld of identiteit die jouw visie overbrengt aan een publiek.

Je leert tijdens de opleiding schetsen en materiaal bewerken, je doet ontwerpvaardigheden op en verdiept je visie en kennis door onderzoek.

Jouw visie op mode breng je niet alleen tot uitdrukking in kleding, maar ook in andere mediavormen als film, performance of installaties. Mode draait om communicatie: zowel de drager als de ontwerper heeft een verhaal te vertellen.

Lees verder

Zelf het vakgebied vormgeven

Mode draait om communicatie: zowel de drager als de ontwerper hebben een verhaal te vertellen. Als modeontwerper heb je een feilloos gevoel voor trends en het ‘nu’, dat je uitdrukt in een eigen visie op schoonheid. Je verdiept en bekwaamt je in praktische ontwerpvaardigheden, onderzoekt het werkveld en ontwikkelt een kritische blik op je vakgebied. Hiermee ga je de uitdaging aan om de toekomst van de modewereld opnieuw vorm te geven.

Waarom deze studie?

Fashion Design aan HKU biedt je de mogelijkheid om je te ontwikkelen zoals jij dat wilt. Door gebruik te maken van onder andere het keuzeprogramma, de werkplaatsen en de projecten die je zelf kunt inrichten, geef je als student je eigen opleiding vorm. Zo bepaal je gaandeweg je studie hoe je jezelf positioneert in het vakgebied.

 

Je krijgt de ruimte om te experimenteren en te onderzoeken onder begeleiding van bezielde professionals. Je gaat de samenwerking aan met betrokkenen uit verschillende vakgebieden en verkent diverse media om je in uit te drukken en mode te maken. We betrekken het werkveld bij de opleiding om je voor te bereiden op de beroepspraktijk.

Aanmelden en toelating

Om de richting Fashion Design te kunnen studeren aan HKU moet je een toelatingstest doen. Tijdens deze toelating beoordelen we je beeldende vermogen, je motivatie voor de studie en je interesse in mode.

Lees verder

Welk beroep?

Na je afstuderen kun je ontwerper of stylist in het bedrijfsleven worden en commerciële kledinglijnen ontwerpen voor bestaande merken. Sommige afgestudeerden starten een modelabel of een ander soort onderneming.

Lees verder

Feiten

• Opleiding: Bachelor of Design (CROHO-code 39111)

• Graad: Bachelor of Arts

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Waar: HKU Design

Studiekosten

Studie in Cijfers


Volg ons op Instagram!

Dutch Design Week 2019

Deze alumni van HKU Design (lichting 2019) tonen vol trots hun afstudeerwerk op Dutch Design Week.  >> 19 t/m 27 oktober in Eindhoven