''Groots dromen''

Interview met Teun Seuren

Where are they now?
Oud-studenten Fashion Design vertellen over hun leven na HKU.

Wat doe je nu? En hoe is dat zo gekomen?

Op dit moment ben ik druk bezig met een project voor Fashion Clash, en daarnaast word mijn afstudeercollectie nog vaak gebruikt voor styling opdrachten voor verschillende publicaties.

Welke dingen uit je opleiding komen je het meest van pas?

Wat mij het beste van pas is gekomen tijdens mijn opleiding is vooral de zoektocht naar mezelf als ontwerper. Wie ben ik, en waar sta ik voor als ont-werper, en wat heb ik te zeggen. Zelfreflectie is een goed leerpunt geweest; hoe zet ik zelf stappen om door te gaan in mijn concept, en hoe zet ik dit om in een collectie.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Mijn plannen zijn nog niet concreet, maar mijn dromen zijn er wel al. Zo is er een droom om opkomend seizoen deel te nemen aan London Fashion Week. Ook is er een webshop op komst om accessories te verkopen.

Wat is je advies voor aanstaande studenten?

Mijn advies is om groots te dromen en om altijd die droom na te streven. Mijn droom vanaf dag één op HKU was om cum laude te slagen en deel te mogen nemen aan de Lichting Show op Amsterdam Fashion Week, beide heb ik succesvol behaald, met nog meer verrassingen ernaast.

Afgestudeerd in 2017 met een collectie bestaande uit 11 outfits. Deze collectie is geïnspireerd op de hooligans en de broederschap van een ‘firm’ en de kwetsbaarheid die de hooligans met zich mee dragen.