Basisopleiding

Aanmelden Basisopleiding

Je hebt bij jouw toelating voor een bacheloropleiding het advies gekregen om je te oriƫnteren op een basisopleiding. Op deze pagina vind je meer informatie over de basisopleidingen van HKU en hoe je je kunt aanmelden voor de toelatingsprocedure.

Over de basisopleidingen

 • Je krijgt op 27 zaterdagen les in beeldende vakken en maakt zo kennis met de verschillende afstudeerrichtingen. De docenten krijgen een beeld van je mogelijkheden en kunnen je adviseren welke studierichting bij je past. Je leert omgaan met begeleiding en kritisch kijken naar je eigen werk. Tegelijkertijd bouw je aan je portfolio en werk je toe naar het toelatingsmoment van de bachelors.

  https://www.hku.nl/studeren-aan-hku/beeldende-kunst/brede-basisopleiding
 • Bij de Basisopleiding Beeldende Kunst ligt de focus op de twee studierichtingen van HKU Beeldende Kunst: Fine Art en Fine Art and Design in Education (Docent Beeldende Kunst en Vormgeving). Je leert omgaan met het creatieve proces en daarbinnen met idee-ontwikkeling. Tegelijkertijd werk je aan je portfolio.

  https://www.hku.nl/studeren-aan-hku/beeldende-kunst/basisopleiding-beeldende-kunst
 • Je maakt in een jaar kennis met HKU, de studierichtingen van HKU Media en de docenten. Tijdens de basisopleiding bekijken en beoordelen vakdocenten je werk. Je wordt gestimuleerd, uitgedaagd en begeleid om jouw talent verder te ontwikkelen. Daarnaast ga je aan de slag met je portfolio.

  https://www.hku.nl/studeren-aan-hku/media/basisopleiding-media

Hoe meld je je aan


Ga naar Osiris

 1. Kies je taal

 2. Heb je al eerder inloggegevens van ons ontvangen? Gebruik dan deze inloggegevens. Weet je niet meer wat jouw inloggegevens zijn? Klik dan op "Wijzig gebruikersnaam/Wachtwoord vergeten?". Vul de benodigde gegevens in en klik op "Verzend". Je ontvang via e-mail nieuwe inloggegevens. Vul deze gegevens vervolgens in en klik op "Login".

  Heb je nooit eerder inloggegevens van ons ontvangen? Klik dan op "Wijzig gebruikersnaam/Wachtwoord vergeten?". Vul de benodigde gegevens in en klik op "Verzend". Je ontvang via e-mail nieuwe inloggegevens. Vul deze gegevens vervolgens in en klik op "Login".
  Let op: klik NIET op "Heb je geen gebruikersnaam/wachtwoord, klik dan hier"

 3. Je komt nu in een scherm waar je moet klikken op "Nieuwe aanmelding".

 4. Je komt terecht op de pagina met jouw persoonsgegevens. Onderaan kies je bij "Aanvraag voor" de juiste opleiding uit het menu.

 5. Er verschijnt een blokje met algemene gegevens over de opleiding. Klik op "Verder".

 6. Je wordt nu gewezen op het cursistenstatuut. Lees dit door en klik op "Verder".

 7. Klik nu op "Verzend aanmelding". Er verschijnt een bevestiging van je aanmelding op je scherm. De regel "Vergeet niet je account te bevestigen door opnieuw in te loggen en je wachtwoord te veranderen" kun je negeren. Klik op OK. Je kunt de pagina nu afsluiten.

 8. Per mail ontvang je een bevestiging van je aanmelding, informatie over het verloop van de toelating en hoe je jouw portfolio kunt uploaden. Deze moet je voor de gegeven deadline aanleveren.

Contact

Neem bij vragen contact op met de HKU Servicebalie Studentzaken via e-mail sz@hku.nl of telefoon 030-2091540.