Open Dag HKU Theater

Welkom bij de Open Dag van HKU Theater! Van theatermaker tot theaterschrijver en van acteur tot docent theater, HKU Theater biedt vele mogelijkheden. HKU Theater is dé plek om verschillende disciplines van de theaterwereld te leren kennen, te bestuderen en te beleven.

Welkom bij de Open Dag van HKU Theater!

Op zaterdag 26 november kun je tussen 10.00 tot 16.00 uur aansluiten bij de Open Dag van HKU Theater. Je vindt ons in hartje Utrecht aan Janskerkhof. Let op: Master programme Scenography vindt je op locatie Pastoe Fabriek, Rotsoord 3. Kom langs en laat je inspireren en informeren. We hebben verschillende soorten presentaties, workshops en Q&A's waarin we je van alles vertellen over onze opleidingen. Uiteraard kun je er ook terecht met al je vragen.

Programma HKU Theater

Klik op een onderdeel in het programmablok hieronder en lees per opleiding wat je kan verwachten en waar je moet zijn.
Algemeen
Acting
Docent Theater
Interactive Performance Design
Master Programme Scenography
Theatre Design
Writing for Performance
10.00
10.30
11.00
11.30
12.00
12.30
13.00
13.30
14.00
14.30
15.00
15.30
Algemeen
Acting
Docent Theater
Interactive Performance Design
Master Programme Scenography
Theatre Design
Writing for Performance

Talkshows

Tijdens de Open Dag in november 2020 waren er een aantal talkshows te zien vanuit de grote zaal van HKU Theater. Kijk ze hieronder terug.

Meeloopdagen

Nog niet uitgekeken en loop je graag een dagje mee met een student van HKU Theater? Dat kan! Dinsdag 13 december zijn er meeloopdagen van Theatre Design (12.00-16.00 uur) en Interactive Performance Design (10.00-15.00 uur).

Tijdens de meeloopdag van Theatre Design bezoek je een presentatie van de studenten en volg je een workshop waarin je een ruimtelijk theatraal ontwerp bedenkt en verbeeld (materiaal wordt verzorgd door de opleiding). Aan het einde van de meeloopdag is er de mogelijkheid om vragen te stellen, bijvoorbeeld over de toelatingseisen en waar je na de opleiding aan de slag kan.

Tijdens de meeloopdag van Interactve Perfromance Design maak je kennis met docenten en studenten van onze opleiding. Tijdens deze meeloopdag verzorgen de studenten een rondleiding en kijk je mee met de beoordelingen of lessen van de 1e en 2de jaars studenten.

Aanmelden kan via meeloopdagen@hku.nl.

Bekijk het volledige Open Dag programma van HKU

Wil je ook eens bij een andere school van HKU rondkijken? Ga terug naar de startpagina van de Open Dag en bekijk de andere Open Dag programma's.

Ga terug naar de startpagina

Wil je meer weten over studeren aan HKU?

Voor alles wat je rondom je studie moet regelen kun je terecht bij de veelgestelde vragen.

Mocht je tijdens de Open Dag meer informatie nodig hebben of staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? Er zijn tijdens de Open Dag verschillende sessies met onze afdeling Studentzaken waarin je van alles kunt vragen over studeren aan HKU.

Algemeen contact
Mocht het te druk zijn bij deze sessies, of wil je ons liever op een ander moment bereiken? Bel of mail ons na de Open Dag!

Telefoon: 030 – 2091540 (maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00)
E-mail: sz@hku.nl

English website

Want to see which online sessions we offer in English during our online Open Day?

Click here!