Open Dag HKU Kunst en Economie

Welkom bij de Open Dag van Kunst en Economie! Studenten Kunst en Economie zijn de toekomst. Zij zijn namelijk zakelijk én creatief. Je denkt als een kunstenaar, maar weet vervolgens ook hoe je een project moet organiseren en realiseren. Jij bent na deze opleiding een manager, ondernemer of verbinder. Bovendien weet je alles van één of meerdere werkvelden binnen de kunsten of creatieve sector.

Hoe werkt het?

De Open Dag is vandaag van 10.00 tot 15.00 uur. Je kunt de dag online bezoeken. Tijdens het programma met presentaties en Q&A's vertellen we je alles over onze opleidingen en kun je terecht met al je vragen. Meld je aan om toegang te krijgen tot het online programma.

Wil je langskomen om de sfeer te proeven? Meld je dan aan voor een van onze meeloopdagen!
 • Wachtwoord
  Om toegang te krijgen tot het online programma moet je je eerst aanmelden. Na je aanmelding krijg je een e-mail met een wachtwoord dat geldig is voor alle Zoom-sessies in het programma. Ben je al aangemeld? Dan hoef je je niet nog een keer aan te melden.

  Wat past bij mij?
  Wanneer je je aanmeldt, vragen we je in welke richting je geïnteresseerd bent. Weet je niet welke richting je moet kiezen? Gebruik dan de opleidingskiezer. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen per richting, maar ook bij welke richting iedere opleiding hoort. Heb je interesse in meerdere richtingen? Meld je dan aan voor de richting waar je de meeste voorkeur voor hebt.

  Wat ontvang je na je aanmelding?
  Je ontvangt maximaal 5 e-mails met onder andere het wachtwoord voor de Zoom-sessies, de juiste links naar het programma van jouw interesse en de webpagina waar de online Open Dag plaatsvindt.

  Ook HKU Studiekeuzenieuws ontvangen?
  Vink dan in het formulier ‘HKU Studiekeuzenieuws’ aan. Je ontvangt dan elke 2 weken een mail met informatie die je helpt bij het maken van je studiekeuze. Denk aan toelatingsinfo, toffe interviews en uitnodigingen voor (online) evenementen. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor mails van HKU.

 • ​Zoom downloaden
  Download de Zoom-app gratis op je laptop of je mobiele telefoon. Meer weten over het gebruik van Zoom? Lees dan de instructie.

  Deelnemen aan een sessie
  Klik op de Zoom-link in het programmablok van de school of opleiding. Vervolgens kom je in de online sessie terecht. Je camera en microfoon kun je aan- of uitzetten met de iconen (op je laptop linksonderin). Tijdens de sessie hoor je van de docent of de co-host hoe je vragen stelt. Vaak zal dit via de chat gaan. Je opent het chat-venster door op het icoon te klikken (op je laptop onderaan, midden).

  Let op: wegens drukte kan het soms even duren voordat je wordt toegelaten tot een sessie.

  Om de privacy van alle bezoekers te beschermen, worden de Zoom-sessies tijdens de online Open Dag niet opgenomen.

Online programma HKU Kunst en Economie

Volg een proefcollege, laat je inspireren tijdens de sessies met de verschillende jaargangen, ontdek welk werkveld bij jou past, ontmoet alumni en ga in gesprek met studenten.

Klik op de sessie die je wilt volgen in het programmablok hieronder en vul het wachtwoord in. Heb je nog geen wachtwoord? Meld je dan eerst aan en je krijgt het per email toegezonden. Veel plezier!
Algemene voorlichting
Proefcolleges
Q&A met docent Petra Conrad
Q&A Studentzaken HKU
AFU
10.00
10.30
11.00
11.30
12.00
12.30
13.00
13.30
14.00
14.30
15.00
15.30
Algemene voorlichting
Proefcolleges
Q&A met docent Petra Conrad
Q&A Studentzaken HKU
AFU

Werkvelden

Bij Kunst en Economie kun je jouw studie zelf vormgeven. In het tweede jaar kies je, na uitgebreide werkveldverkenning, voor een van de 7 werkvelden. Bekijk de video’s hieronder voor een impressie van de werkvelden.

Meeloopdagen Kunst en Economie

Benieuwd of Kunst en Economie iets voor jou is? Sluit je aan bij een van onze meeloopdagen en maak samen met andere studiekiezers kennis met onze opleiding.

Bekijk het volledige HKU-programma

Wil je ook eens bij een andere school rondkijken en meedoen aan een sessie? Geen probleem! Je kan met hetzelfde wachtwoord deelnemen aan alle sessies van de online Open Dag van HKU!

Ga naar een andere school!

Volg ons!

Een kijkje achter de schermen? Volg ons op Instagram!

Studentenwerk

Hieronder zie je een greep uit het werk van onze studenten!

Factsheet

Alle informatie over onze school nog eens rustig nalezen? Download de brochure!

Wil je meer weten?

Voor alles wat je rondom je studie moet regelen kun je terecht bij bij de veelgestelde vragen.

Mocht je meer informatie nodig hebben of staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? We hebben tijdens de Open Dag twee momenten waarbij je in een één-op-één gesprek je vraag kan stellen aan onze afdeling Studentzaken.

Studentendecanen
Tijdens de eerste sessie kun je ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Q&A Studentzaken HKU
Sessie 1: 11.00 - 13.00 (ook studentendecanen aanwezig)
Sessie 2: 14.00 - 16.00

Algemeen contact
Mocht het te druk zijn bij deze sessies, of wil je ons liever op een ander moment bereiken? Bel of mail ons na de Open Dag!

Telefoon: 030 – 2091540 (maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00)
E-mail: sz@hku.nl