Open Dag HKU Beeldende Kunst

Welkom bij de Open Dag van HKU Beeldende Kunst! Je krijgt bij HKU Beeldende Kunst veel ruimte om jezelf beeldend te ontwikkelen. Je leert hoe je met kunst jouw betrokkenheid bij de wereld kunt uitdragen.

Hoe werkt het?

Vandaag kun je tussen 10.00 tot 16.00 uur aansluiten bij de Open Dag. Je kunt de dag zowel online als fysiek bezoeken. Tijdens een online programma met presentaties en Q&A's vertellen we je alles over onze opleidingen en kun je terecht kunt met al je vragen. Ook is er een fysiek programma zodat je de sfeer kunt proeven op onze verschillende locaties.
 • Wachtwoord
  Om toegang te krijgen tot het online programma en op de hoogte te blijven van de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken moet je je eerst aanmelden. Na je aanmelding krijg je een e-mail met een wachtwoord dat geldig is voor alle Zoom-sessies in het programma. Ook laten we je meer weten over de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken. Ben je al aangemeld? Dan hoef je je niet nog een keer aan te melden.

  Wat past bij mij?
  Wanneer je je aanmeldt, vragen we je in welke richting je geïnteresseerd bent. Weet je niet welke richting je moet kiezen? Gebruik dan de opleidingskiezer. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen per richting, maar ook bij welke richting iedere opleiding hoort. Heb je interesse in meerdere richtingen? Meld je dan aan voor de richting waar je de meeste voorkeur voor hebt.

  Wat ontvang je na je aanmelding?
  Je ontvangt maximaal 5 e-mails met onder andere het wachtwoord voor de Zoom-sessies, de juiste links naar het programma van jouw interesse en de webpagina waar de online Open Dag plaatsvindt.

  Ook HKU Studiekeuzenieuws ontvangen?
  Vink dan in het formulier ‘HKU Studiekeuzenieuws’ aan. Je ontvangt dan elke 2 weken een mail met informatie die je helpt bij het maken van je studiekeuze. Denk aan toelatingsinfo, toffe interviews en uitnodigingen voor (online) evenementen. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor mails van HKU.

 • ​Zoom downloaden
  Download de Zoom-app gratis op je laptop of je mobiele telefoon. Meer weten over het gebruik van Zoom? Lees dan de instructie.

  Deelnemen aan een sessie
  Klik op de Zoom-link in het programmablok van de school of opleiding. Vervolgens kom je in de online sessie terecht. Je camera en microfoon kun je aan- of uitzetten met de iconen (op je laptop linksonderin). Tijdens de sessie hoor je van de docent of de co-host hoe je vragen stelt. Vaak zal dit via de chat gaan. Je opent het chat-venster door op het icoon te klikken (op je laptop onderaan, midden).

  Let op: wegens drukte kan het soms even duren voordat je wordt toegelaten tot een sessie.

  Om de privacy van alle bezoekers te beschermen, worden de Zoom-sessies tijdens de online Open Dag niet opgenomen.

 • Je kunt ook fysiek kennismaken met ons op locatie. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor een rondleiding van BA Fine Art door De Pastoe Fabriek van 11.00 tot 12.00 uur. Ook de MA Fine Art biedt een rondleiding aan, om 10.00 uur. Het programma van de MA Fine Art op locatie bestaat ook uit een informatiesessie met Q&A, een kennismaking met studenten, verschillende performances en open studios en een gesprek met alumni.

  Meld je aan voor het fysieke programma

  Let op: wil je ook het online programma volgen? Meld je daar apart voor aan.

Online programma HKU Beeldende Kunst

Klik op de sessie die je wilt volgen in het programmablok hieronder en vul het wachtwoord in. Heb je nog geen wachtwoord? Meld je dan eerst aan en je krijgt het per email toegezonden. Veel plezier!
Bachelor Fine Art
Master Fine Art (let op: locatie Loods, Koningsweg 2)
Bachelor Fine Art and Design in Education
Brede Basisopleiding
Q&A Studentzaken HKU
10.00
10.30
11.00
11.30
12.00
12.30
13.00
13.30
14.00
14.30
15.00
15.30
Bachelor Fine Art
Master Fine Art (let op: locatie Loods, Koningsweg 2)
Bachelor Fine Art and Design in Education
Brede Basisopleiding
Q&A Studentzaken HKU

Fysiek programma HKU Beeldende Kunst

Je kunt ook fysiek kennismaken met ons op locatie. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor een rondleiding van BA Fine Art door De Pastoe Fabriek van 11.00 tot 12.00 uur. Ook de MA Fine Art biedt een rondleiding aan, om 10.00 uur. Het programma van de MA Fine Art op locatie bestaat ook uit een informatiesessie met Q&A, een kennismaking met studenten, verschillende performances en open studios en een gesprek met alumni.

Meld je aan voor het fysieke programma

Let op: wil je ook het online programma volgen? Meld je daar apart voor aan.

Ontdek onze opleidingen

 • Over de studie
  Ben jij beeldend ingesteld, nieuwsgierig en gedreven? Dan is de Bachelor Fine Art iets voor jou! Bekijk ook de introductie door studieleider Frank Koolen en studenten.

  Werkplaatsen
  Wil je een indruk krijgen van de werkplaatsen? Bekijk dan de video van de locaties Ina Boudier-Bakkerlaan en Pastoe.

  Interesse in een meeloopdag?
  Klik hier om je aan te melden voor een meeloopdag op 29 maart.

  Meer weten?
  Lees alles over de Bachelor Fine Art!

 • About the course
  Are you a visual artist or cultural worker? Perhaps you’ve completed a Bachelor’s degree in another discipline? Are you interested in cultural work and its sociocultural context? In the Master of Fine Art, you delve more deeply into the making, thinking and sharing of different artistic expressions.

  Do you want to meet us?
  During the Open Day our tours and Q&A's will take place in the HKU Loods building (Koningsweg 2, entrance on Kranenburgerweg in Utrecht). This is a unique location with bright, roomy spaces in wich the lessons of Master of Fine Art are taught. Come by and we will tell you everything about the Master of Fine Art.

  Get to know a graduate?
  Watch the video about the work of Cara Farnan

  Do you want to read more?
  Look at the article in Metropolis M

  Do you want to see more?
  Look at the photos of MAFA graduation exhibition at Bak, Utrecht

  Stay in contact?
  Follow us @hkumafa

  Do you want to know more?
  Read everything about the Master Fine Art!

 • Over de studie
  De studie is iets voor jou als je graag kunst maakt en het leuk vindt anderen te helpen en te inspireren de wereld van de kunst te ontdekken. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees alles over de voltijd-variant van de Bacheloropleiding Fine Art and Design in Education en bekijk het introductie-filmpje. Lees hier alles over de deeltijd-variant van de Bacheloropleiding Fine Art and Design in Education.

  Werkplaatsen
  Wil je een indruk krijgen van de werkplaatsen? Bekijk dan de video van de locaties Ina Boudier-Bakkerlaan en Pastoe.
 • Over de studie
  Overweeg je een creatieve studie, maar weet je nog niet welke richting? Wil je graag een portfolio opbouwen voordat je toelating doet voor een bacheloropleiding aan een kunstacademie? Dan is de Brede Basisopleiding iets voor jou!

  Meer weten?
  Lees alles over de Basisopleiding Beeldende Kunst en over de Brede Basisopleiding!

Bekijk het volledige HKU-programma

Wil je ook eens bij een andere school rondkijken en meedoen aan een sessie? Geen probleem! Je kan met hetzelfde wachtwoord deelnemen aan alle sessies van de online Open Dag van HKU!

Ga naar een andere school!

English website

Want to see which online sessions we offer in English during our online Open Day?

Click here!

Studentenwerk

Dit is wat onze studenten maken!

Factsheet

Alle informatie over onze school nog eens rustig nalezen? Download de brochure!

Wil je meer weten?

Voor alles wat je rondom je studie moet regelen kun je terecht bij bij de veelgestelde vragen.

Mocht je meer informatie nodig hebben of staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? We hebben tijdens de Open Dag twee momenten waarbij je in een één-op-één gesprek je vraag kan stellen aan onze afdeling Studentzaken. Tijdens de eerste sessie kun ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Studentendecanen
Tijdens de eerste sessie kun je ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Q&A Studentzaken HKU
Sessie 1: 11.00 - 13.00 (ook studentendecanen aanwezig)
Sessie 2: 14.00 - 16.00

Algemeen contact
Mocht het te druk zijn bij deze sessies, of wil je ons liever op een ander moment bereiken? Bel of mail ons na de Open Dag!

Telefoon: 030 – 2091540 (maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00)
E-mail: sz@hku.nl