Improvisatiewalhalla BUI

Interview met Elsa van der Linden

Elsa van der Linden heeft van jongs af aan een opvallende interesse voor ‘rauwere' klanken. De platenkast van haar vader, die reikt van Shostakovic tot King Crimson en Eric Dolphy, fungeert hierbij als belangrijke inspiratiebron en maakt een blijvende indruk: ze wordt muzikant en impro-regisseur.

Voor haar examen maakte Van der Linden een muzikale performance in de Utrechtse galerie KuuB. De lange en diepe ruimte met veel wit, grijs, verschillende hoeken en lijnen inspireert haar. 'Met een team van muzikanten, performers en een beeldend kunstenaar onderzoek ik KuuB door middel van de parameters beweging, tijd, weerkaatsing en volume.’ Ze gebruikt deze parameters in haar improvisaties.

"Met een team onderzoek ik KuuB door middel van de parameters beweging, tijd, weerkaatsing en volume."

BUI-huis

Als initiatiefnemer van BUI (Bevordering Utrechtse Improvisatie) wil Elsa improvisatiekunst op de kaart zetten. Haar droom is een 'BUI-huis' in het centrum van Utrecht, 'zodat kunstenaars van uiteenlopende disciplines daar samen kunnen komen om nieuwe verbindingen te maken. Hopelijk blijven zo meer kunstenaars in Utrecht en maken zij zichzelf zichtbaarder voor de rest van Nederland.'