BLINDED

Sjef van der Heijden

BLINDED is een 8 speaker geluids- en lichtcompositie voor E-Live in de Nicolaïkerk Utrecht. Het gaat over overstimulatie door het internet en vertaalt dit in een verhaal van klank en kleur in deze heilige ruimte.

Het werk

Advanced Techniques for maximising loudness, consistency and clarity in modern electronic music production

Mijn onderzoek dit jaar ging over het perfectioneren van moderne elektronische clubmuziek voor grote geluidssystemen. Hierin ligt de focus voornamelijk op alle microscopische fijnzinnigheid, ontwikkeld in laatste tie jaar, waarin klankontwerp en productie elkaar ontmoeten om een zo scherp mogelijke visie te creëren.

Renovatie Analoge Studio HKU

Ook heb ik dit jaar met mijn medestudenten Antal van Nie, Roel Weerdenburg en Maurice van Kampen de klankontwerpstudio naar ons design heringericht en opgefrist voor makkelijker gebruik. We merkten dat de oude indeling van de studio niet zijn volledige potentie waarmaakte en bedachten een plan om deze beter te laten functioneren in gebruik als instrument. Om dit te doen hebben we de studio opnieuw ingedeeld, ongebruikte apparatuur uit de opslag toegevoegd, een bureau centraal geplaatst en voor zowel 140 audio-connecties en 24 midi-connecties patchpanelen gesoldeerd.

De maker