HKU Meets EYE

HKU meets EYE is een live performance bij een stille film.

Over het project

 HKU werkt ieder jaar samen met het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Dit museum beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres, waaronder stille films. Dit zijn hele oude films zonder geluid. Aan onze studenten van HKU Muziek en Technologie de taak om muziek bij zo’n film te componeren. Het muziekstuk wordt vervolgens live gespeeld door het Keuris Ensemble en vrienden en familie mogen hierbij zijn!
 

HKU meets EYE op tv

Floris Kortie van Podium Witteman (NPO) nam een kijkje bij een van de lessen van ‘HKU meets EYE’. Docent Alex Geurink beluistert en bespreekt samen met tien studenten de eerste schetsen bij het beeld.
 

Stille films

Ieder jaar kiezen we een andere stille film uit. Zo maakten onze studenten onder andere muziek bij de films Spione en Wings.

Wings (1927)

De romantische oorlogsfilm uit 1927 gaat over Jack en David, beide jonge soldaten tijdens de eerste wereldoorlog. Beide soldaten worden verliefd op dezelfde vrouw. Dit maakt de jongens eerst rivalen, maar door de oorlog heen groeien zij naar elkaar toe. De film laat zien wat het waard is om voor te vechten: vriendschap, liefde en thuis.

Spione (1928)

Agent 326 van de geheime dienst krijgt de opdracht een groep spionnen te stoppen, maar hij wordt verliefd op een van de spionnen; de mooie Russische Sonja. Hij probeert het hoofd van de organisatie te vinden. Hij weet niet dat dit de bankier Haghi is, met wie Sonja een weddenschap sluit, dat 326 hem zal identificeren, omdat zij ook verliefd op hem geworden is. Om die reden probeert Haghi alles te doen om de geheime dienst in verwarring te brengen.