HKU en Landhuis Oud Amelisweerd

Landhuis Oud Amelisweerd als inspirende plek voor studenten, docenten en alumni van HKU.
HKU staat midden in de samenleving met zichtbaarheid in en rond Utrecht. Partners die we betrekken bij het onderwijs en waarmee we studenten al in contact brengen tijdens de opleiding, zijn belangrijk om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op de beroepspraktijk. Het Landhuis Oud Amelisweerd is een van de projectpartners waarmee we dat profiel vormgeven.

Samenwerking

Het Landhuis Oud Amelisweerd (LOA) en HKU organiseren twee keer per jaar een gezamenlijk project of tentoonstelling ten behoeve van het onderwijs van studenten van HKU. Daarnaast hebben studenten vrije toegang tot het Landhuis.

Over LOA

Het Landhuis Oud Amelisweerd met Koetshuis en park behoort tot de meest bijzondere Rijsmonumenten van Nederland. Het in 1770 gebouwde Landhuis geeft ruimte aan individuele makers en organisaties om wisselende exposities en programma’s te verzorgen voor een divers publiek. Het Landhuis is een inspirerende plek voor jonge makers van HKU: studenten, alumni en docenten realiseren hier interessante samenwerkingen.

Meer informatie over dit project? Neem contact op met relatiemanager Jitkse Hirs.

Een greep uit de projecten:

Class of 2021 HKU Fashion Design

De tentoonstelling Class of 2021 toonde een rijkdom aan persoonlijke verhalen. Dertig afgestudeerden Fashion Designers presenteerden hun werk op het snijvlak van mode, fotografie, film en performance in de kamers van het landhuis.

Recycling the image Fine Art

De voormalige beeldenlaan op Landgoed Amelisweerd weer tot leven wekken, met de organische materialen die op het landgoed te vinden zijn. Dat was het uitgangspunt van de buitenexpositie Recycling the Image, in de zomer van 2022.

Growing structures Fine Art

In de zomer van 2023 presenteerde Fine Art voor het tweede jaar een hedendaagse beeldenlaan op Landgoed Amelisweerd. De materialen die daar te vinden zijn vormden het uitgangspunt voor de buitenexpositie Growing Structures.