GROWING STRUCTURES: sculpturen op Landgoed Amelisweerd

  • 23/06
  • 01/10
GROWING STRUCTURES: sculpturen op Landgoed Amelisweerd

In de zomer van 2023 presenteert HKU, opleiding Fine Arts, voor het tweede jaar een hedendaagse beeldenlaan op Landgoed Amelisweerd. De materialen die daar te vinden zijn vormen het uitgangspunt voor deze buitenexpositie. In Growing Structures onderzoeken studenten hoe wij mensen de natuur naar onze hand zetten door die te vangen in structuren en constructies. Dit concept vormt het uitgangspunt voor de buitenexpositie die te zien zal zijn op de laan tegenover de entree van het landhuis. Op 1 oktober 2023 worden de werken ontmanteld en keren de materialen terug naar het bos.

Deelnemende studenten HKU, Fine Arts; Helen Van Leeuwen, Sagar Sarkar Rayn, Linne Guldemond, Hazel Van Berkel, Pargol Tavakoli Shirazi, Lina de Koning, Dieuwke Jollema Gorter, Roos Gerritsene, Nynke Sansom en alumni Roza Robein en Maya Berkhof. Curatoren: Erwin Slegers en Anno Dijkstra.

Opening 23 juni 2023
15:00 – 17:00 uur
U bent van harte uitgenodigd.

Stichting Landhuis Oud Amelisweerd biedt een podium aan makers en culturele instellingen uit Utrecht. Hogeschool voor de Kunsten is een vaste samenwerkingspartner; in 2021 presenteerde HKU Fashion Design de afstudeerexpositie Class of 2021 in Landhuis Oud Amelisweerd, Growing structures is de tweede editie van de buitententoonstelling. Lees hier meer over de samenwerking tussen HKU en Landhuis Oud Amelisweerd.