Uitreiking Keep an Eye Photography Stipendium 2024

  • 28/06
Uitreiking Keep an Eye Photography Stipendium 2024

Met deze prijs worden de winnaars na hun afstuderen ondersteund met het professionaliseren van hun portfolio en makerschap. De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation, een foundation die startende, getalenteerde kunstenaars begeleidt door hen een springplank of podium te bieden naar het grote publiek.

Het Keep an Eye Photography Stipendium is een geldbedrag van €10.000,-, waarvan €2.500,- is gereserveerd voor coaching. Het belangrijkste criterium voor deelname is dat fotografie een wezenlijk onderdeel uitmaakt van het eindexamenwerk.

Uitreiking
De feestelijke uitreiking van het stipendium vindt plaats op Oudenoord tijdens Exposure. Je bent van harte welkom de uitreiking bij te wonen. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Exposure is het afstudeerfestival van HKU en vindt plaats van 26 juni t/m 30 juni. Je kunt dus ook de expositie of het randprogramma van overige afstudeerrichtingen bezoeken.

Lees hier meer over de samenwerking tussen HKU en de Keep an Eye Foundation of over de winnaars van voorgaande jaren.

Jury

Jaya Pelupessy
Jaya Pelupessy reageert met zijn werk op de snelle stroom van beelden waarmee we via verschillende (digitale) media communiceren en die we dagelijks tot ons nemen via talloze reproducties van momenten, ervaringen en culturen. In foto’s, installaties en in 16mm film, zoekt hij naar een zekere vertraging en een ander begrip van het beeld. Zo ontwikkelde Pelupessy een nieuwe fotografische techniek, waarbij hij de traditionele techniek van zeefdrukken op geheel eigen wijze benadert.

Guinevere Ras
Guinevere Ras werkt parttime als curator bij het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Ze richt zich op het dekoloniseren van de narratieve ruimte met tentoonstellingen die het dominante westerse verhaal bevragen en aanvullen. Als freelancer stimuleert ze inclusiviteit en meerstemmigheid in de culturele sector.

Isabelle van Hemert
Isabelle van Hemert is chef beeldredactie van De Correspondent. Zij studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Voor haar is fotograferen geen doel op zich, maar een middel om beeldmechanismen en kijkgedrag beter te begrijpen.

Coaches

Florian Weigl
Florian Weigl is schrijver, samensteller en organisator. Met een achtergrond in interactieve media en een oog voor innovatieve maar ook visueel aantrekkelijke (media)kunst.

Sara Seijn Chang
Sara Sejin Chang is een Koreaans-Nederlandse kunstenaar, geboren in Busan (KR). Haar werk bestaat uit een grote hoeveelheid vormen en media, waaronder film, tekst, immersieve installaties, performances en schilderkunst. Dit kan ook worden gezien als poëtische, intieme gebaren die een meta-kosmische en inclusieve benadering van moderniteit centraliseren, en zo de betekenis van waarde en tijd transformeren.

Kevin Osepa
Kevin Osepa studeerde zelf Photography aan HKU en werkt op dit moment in Utrecht. Zijn werk vertrekt vanuit zijn identiteit en de identiteit van Afro-Caraïbische jongeren in een postkoloniale wereld. Hoewel de thema’s die hij verkent autobiografisch zijn, kan zijn werk ook gelezen worden als een quasi-antropologische studie.

Aanmeldformulier

Komt binnenkort online