Voorselectie Jazz & Pop Zang en Gitaar

Hierbij bevestigen we dat we je aanmelding voor de Bachelor of Music, Jazz & Pop Zang en/of Jazz & Pop Gitaar aan HKU Utrechts Conservatorium hebben ontvangen.

Voorselectie Jazz & Pop Zang en Gitaar

Toelating

Hieronder lees je hoe het proces van de voorselectie Jazz & Pop Zang en/of Jazz Pop Gitaar verloopt.

Voorselectie

De toelatingscommissie zal een voorselectie maken uit de kandidaten. Hiervoor vragen we je om een vragenlijst in te vullen én een filmpje te maken.

 • Klik HIER om de vragenlijst te downloaden. Vul de vragenlijst in en sla het daarna op als pdf bestand. Gebruik als bestandsnaam: achternaam.vragenlijst.pdf

 • Maak een kort filmpje (maximaal 7 minuten) waarin je zoveel mogelijk van je spel en muzikale passie laat zien en horen. Je kunt het beste je filmpje op YouTube of Vimeo plaatsen en het linkje daarna uploaden.

  Denk bij het maken van je opname aan het volgende:

  • Kom zo snel mogelijk 'to the point';
  • geen lange solo's van medespelers: het gaat om jouw spel;
  • speel geen bestaande, ingewikkelde arrangementen na; deze laten relatief weinig van je kunnen zien;
  • laat zien waar je sterk in bent: eigen stukken, improvisatie, alles waaruit je muzikaliteit en creativiteit blijkt;
  • Je mag zowel een filmpje opnemen met een live band of een (kwalitatief voldoende) backing track;
  • denk aan contrasterende stijlen en ritmes.

  De toelatingscommissie (docenten van de opleiding) bepaalt uit de inzendingen wie er wordt uitgenodigd voor de live auditie.
 • Maak een filmpje van maximaal 7 minuten, waarin je zoveel mogelijk van je vocale en muzikale passie laat zien en horen. Eén van de stukken is een ‘opdrachtstuk’. Van dit stuk vind je de backing tracks (in verschillende toonsoorten) en de lyrics hieronder. De andere song bepaal je zelf. Een stuk in een geheel andere stijl wordt op prijs gesteld.

  De toelatingscommissie (docenten van de opleiding) bepaalt uit de inzendingen wie er wordt uitgenodigd voor de live auditie.

  Backing tracks
  Just Friends in C
  Just Friends in Eb
  Just Friends in G


  Lyrics
  Just Friends lyrics (pdf) - Jazzstandard "Just Friends" by John Klenner and Sam L. Lewis

Deadline

Wij verzoeken je vriendelijk de opdrachten te uploaden vóór de deadline die vermeld staat in de e-mail die je van ons hebt ontvangen. Alleen kandidaten die de vragenlijst en het filmpje voor de deadline hebben geüpload worden door de toelatingscommissie beoordeeld.

Uploaden

Je kunt de documenten uploaden via onze uploadtool. Kijk onder het kopje 'Aanmaken account en uploaden opdracht' voor verdere instructies.

Let op: als je je hebt aangemeld voor Jazz & Pop Zang én Jazz & Pop Gitaar dan moet je beide opdrachten maken en apart uploaden.

Uitslag voorselectie

De toelatingscommissie (bestaande uit docenten van de opleiding) bepaalt wie uitgenodigd wordt voor de live auditie.

Je ontvangt uiterlijk 15 februari 2024 de uitslag van de voorselectie per e-mail. Je kunt worden afgewezen of je mag het toelatingsproces verder vervolgen. Als je door de voorselectie bent, dan ontvang je per e-mail meer informatie over het vervolg van de toelating.

Aanmaken account en uploaden opdracht

Lees de Instructies uploaden (pdf) door om te zien hoe je een account aanmaakt en je documenten kunt uploaden.

Klik hier om een account aan te maken voor de uploadtool.

Voorbereiden vervolg toelating

Wil je je alvast voorbereiden voor het vervolg van je toelating, ga dan naar de website HKU Utrechts Conservatorium. Daar vind je informatie over de toelatingsopdrachten voor Jazz & Pop. Klik hier om naar de website te gaan.

Aanmelding annuleren

Wil je toch afzien van het toelatingsexamen, trek je aanmelding dan zo spoedig mogelijk in via Studielink.

Vragen

Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij Vraag en Antwoord staat, onder de categorie 'Toelating'.

Heb je nog andere vragen, neem dan contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl of 030-2091540 (werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur).