Uitnodiging Kunst en Economie

Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor de opleiding Kunst en Economie aan HKU! Op deze pagina vind je meer informatie over de toelatingsprocedure van deze opleiding.
Uitnodiging Kunst en Economie

Uitnodiging toelatingsgesprek

Jouw toelatingsgesprek vindt plaats op locatie Oudenoord op de datum en tijd zoals vermeld in de uitnodigingsmail die je hebt ontvangen. (Nb. Via die mail ben je ook op deze pagina terecht gekomen).
Zorg dat je ongeveer 15 minuten voor de aangegeven tijd aanwezig bent!

Ontvangst

Bij aankomst op Oudenoord 700 in Utrecht word je bij de receptie opgevangen door studenten en docenten van Kunst en Economie. Zij verwijzen je door.

Je wordt samen met andere studiekiezers ontvangen in het Atrium. We trappen af met een welkom / introductie door de studieleider. Samen met een groepje studiekiezers word je gekoppeld aan een student Kunst en Economie, jouw aanspreekpunt voor de toelating. Stel vooral al je vragen aan deze student terwijl je wacht op jouw toelatingsgesprek!

Gesprek

Je hebt een gesprek van 15 minuten met één van onze docenten. Tijdens het gesprek zijn we vooral benieuwd naar wie jij bent en wat jouw motivatie is. Jij krijgt uiteraard ook de ruimte om vragen te stellen. Doel van het gesprek is te onderzoeken of jij en de opleiding Kunst en Economie een goede match zijn.

In het gesprek kijken we dan ook naar:

  • Of je affiniteit hebt met kunst en cultuur
  • Of je jouw keuze voor Kunst en Economie kunt onderbouwen
  • Hoe je jezelf presenteert
  • Of je een goed beeld hebt van de opleiding
  • Of je een nieuwsgierige houding hebt

Tip: bekijk vooraf eens goed de website en social media van Kunst en Economie.

Wanneer krijg je de uitslag?

Op 15 april ontvang je via Studielink bericht of je bent toegelaten. Heb je nummer 1-150, dan ben je direct toegelaten. Is jouw nummer hoger, geef de hoop niet op. Je krijgt automatisch een plek op de wachtlijst. Hoe werkt dit? Als iemand met nummer 1-150 de plek niet accepteert, dan wordt de eerstvolgende op de wachtlijst toegelaten. Dit komt best veel voor!

Help! Ik ben tijdens de selectiedag in het buitenland of verhinderd.

Geen probleem, we vinden samen een oplossing. Neem zo snel mogelijk contact op met HKU via sz@hku.nl. Het is voor studiekiezers die in het buitenland verblijven mogelijk om het toelatingsgesprek online te voeren.

Vragen?

Mocht je andere vragen hebben, neem dan contact op met HKU Servicebalie Studentzaken via 030-2091540 of sz@hku.nl